WO Master

Publiekrecht: Strafrecht

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Deze master biedt een verdieping en een nadere verkenning van een terrein dat zich uitstrekt van de praktijk van het strafrecht van alledag tot de berechting van internationale misdrijven.

Het strafrecht is een veelbesproken rechtsgebied. Strafrecht is sanctierecht. De belangen die op het spel staan voor verdachten, veroordeelden, slachtoffers en samenleving zijn groot. Inzet van het strafrecht betekent beperking van (vrijheids)rechten van verdachten ten gunste van het algemeen belang. Daar staat tegenover dat begane strafbare feiten vaak een inbreuk behelzen op rechten van anderen en een schok in de rechtsorde teweeg kunnen brengen.

Het strafrecht pretendeert normen te handhaven waarvan een deel is opgenomen in het Wetboek van Strafrecht en een aanzienlijk deel afkomstig is uit andere rechtsgebieden. Alleen al daardoor loopt vrijwel iedere jurist de kans in zijn werk met het strafrecht in aanraking te komen. Strafrecht is een boeiend en controversieel vak dat dikwijls de mens achter de daad toont.

Diploma

LLM

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Publiekrecht: Strafrecht en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam