WO Bachelor

Geneeskunde

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Opereren of niet? Wat is de beste keuze voor de patiënt? Bij Geneeskunde staat het functioneren van zowel de gezonde als de zieke mens centraal, en leer je luisteren naar het verhaal van de patiënt.

Een arts moet heel wat in huis hebben: medische kennis en vaardigheden als een lichamelijk onderzoek, prikken en de bloeddruk meten. Communicatieve vaardigheden als een consult voeren, moeilijke gesprekken houden met patiënten en in een team werken. Dit leer je allemaal tijdens de opleiding Geneeskunde.

Het uitgangspunt van het onderwijs is het verhaal van de patiënt. Op die manier achterhaal je wat deze mankeert en hoe je als arts het beste met een patiënt kunt omgaan. Je krijgt onderwijs in kleine leergroepen, practica en gemeenschappelijke patiëntcolleges en slotconferenties. Elke week heeft een eigen thema: leer je iets over de anatomie van de buik, dan oefen je direct hoe je een buikonderzoek uitvoert. Zo gebruik je gelijk de opgedane kennis en vaardigheden en verwerf je inzicht. Verder doe je praktijkstages, is er 'bedside teaching' (leren in de kliniek) en leer je een wetenschappelijk onderzoek opzetten en uitvoeren. Ook neemt zelfstudie een belangrijke plaats in.

Om af te studeren als basisarts begin je met de driejarige bacheloropleiding. Vervolgens maak je in de driejarige masteropleiding kennis met de toepassingsgebieden van de geneeskunde.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief19700 EUR2019 niet-EU/EER studenten19700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam