WO Bachelor

Geneeskunde

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de studie Geneeskunde doe je o.a. kennis op van anatomie en farmacologie en krijg je inzicht in psychologische processen. Vanaf het begin heb je te maken met patiëntenzorg en onderzoek.

In de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam volg je een wetenschappelijke artsopleiding. Het onderwijs vindt plaats vanuit klinisch perspectief. De studie Geneeskunde is interdisciplinair en multidisciplinair georiënteerd en georganiseerd.

De opleiding Geneeskunde van de UvA onderscheidt zich in diverse opzichten van andere universiteiten. De medische faculteit van de UvA is gevestigd in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Hierdoor zit je bovenop de ontwikkelingen in de medische wereld. De gezondheidszorg en het wetenschappelijk onderzoek in het AMC zijn sterk gericht op de diversiteit van de inwoners van Amsterdam. De opleiding laat veel ruimte voor persoonlijke aandacht, omdat je weinig grote hoorcolleges hebt en veel zelfstudieopdrachten en practica. Aan de UvA wordt ook het wetenschappelijk karakter van de studie benadrukt. Niet slechts voor wie later de wetenschap in wil, maar ook voor de 'gewone' arts.

Diploma

BSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Geneeskunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam