HBO Bachelor

Social Work

Avans Hogeschool, In Breda
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Social Work is de herziene sociale opleiding van Avans. Eerder waren dit de opleidingen SPH, MWD en CMV. Je leert hoe je mensen helpt zo zelfstandig mogelijk aan de samenleving deel te nemen.

Fenne is 11 jaar en is onder toezicht gesteld van de Jeugdbescherming. Als gezinsvoogd kijk jij mee met Fennes opvoeding.

Tanja en Lars zijn bekend bij de politie. Jij bespreekt in het wijkteam hoe zij op het rechte pad kunnen komen en blijven. Je praat met Tanja en Lars en hun ouders en helpt hen naar oplossingen te zoeken.

Peter is 38 jaar, licht verstandelijk beperkt en woont zelfstandig. Jij begeleidt hem in het voeren van zijn huishouding en zoekt met hem een vrijetijdsbesteding.

Jij hebt oog voor de kwaliteiten van mensen. Je werkt systematisch en doelgericht aan de aanpak en het voorkomen van problemen. Je hebt lef en verbeeldingskracht. Je bent zichtbaar, aanspreekbaar en betrokken en brengt daardoor mensen met elkaar in contact. Dit vraagt om creativiteit, ondernemerschap en analytisch vermogen.

Je leert vooral om mensen met elkaar te verbinden, hen in beweging te krijgen. Omdat samen doen en meedoen een groter gevoel van welzijn oplevert. Je hebt oog voor wat er leeft in een gemeenschap, niet alleen voor kwetsbare mensen. Ben je geslaagd dan ben je Bachelor of Social Work (BSW).

Diploma

BSW

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool