HBO Bachelor

Forensisch Onderzoek

Hogeschool van Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Tijdens de vierjarige opleiding Forensisch Onderzoek leer je hoe je met natuurwetenschappelijke onderzoeks- en opsporingstechnieken een bijdrage kunt leveren aan het oplossen van een misdrijf.

De opleiding richt zich op drie gebieden waarop een forensisch onderzoeker werkzaam is: onderzoek op de plaats delict, het plannen en uitvoeren van forensisch onderzoek in het laboratorium en (proces)management (het bewaken van de 'chain of custody' en de 'chain of evidence').

Je krijgt vakken als Scheikunde, Natuurkunde, Biologie en Forensische Opsporingsmethoden. Het eerste jaar heeft vooral een oriƫnterend karakter. Samen met het tweede jaar biedt het een brede basis, met veel aandacht voor de praktijk. In het derde jaar doe je zes maanden stage of beroepsopdrachten uit de praktijk en een minor van een half jaar. De eerste helft van het vierde jaar verdiep je je verder in de theorie en heb je projecten. Je sluit je studie in het vierde jaar af met een afstudeerproject van een half jaar.

Diploma

B

Kosten

2018 wettelijk tarief2060 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Forensisch Onderzoek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool van Amsterdam
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA AMSTERDAM

HvA, een centrum van verbinding

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun...

Lees meer over Hogeschool van Amsterdam