Assistent bouw en infra

Regio College, In Heerhugowaard
Tijdsduur
1 jaar
Studievorm
Niveau 1 BBL
Tijdsduur
1 jaar
Studievorm
Niveau 1 BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Een goed wegen-, treinen- en waternet is belangrijk voor ons land. Er zijn dagelijks immers miljoenen mensen die gebruik maken van deze infrastructuur. Steek jij graag je handen uit je mouwen door snelwegen, rioleringen of waterwegen aan te leggen? Dan zit je bij de opleiding Assistent Bouw en Infra van het Regio College helemaal op je plek!

Hoe ziet de opleiding Assistent Bouw en Infra eruit?assistent bouw en infra

Volg je een opleiding bouw dan werk je het liefst met je handen. Het is dan ook niet aan jou besteed om 5 dagen per week in de schoolbanken te zitten. Gelukkig staat de beroepsopleiding Bouw en Infra helemaal in het teken van de praktijk. Bij de opleiding Assistent Bouw en Infra zit je maar 1 dag per week op school. De overige 4 dagen loop je stage bij een erkend leerbedrijf zodat je alle vaardigheden snel onder de knie krijgt. Bij de opleiding Bouw en Infra ga je bezig met bestratingen, waterbouw, het aanleggen van rioleringen en wegen of leer je alles over kabels en leidingen. Het is maar net welke specialisatie je kiest. Maar een opleiding in de richting bouw en infra is natuurlijk pas compleet als je deze werkzaamheden veilig kunt uitvoeren. Een VCA-training maakt dan ook standaard deel uit van de opleiding Assistent Bouw en Infra.

Diploma

Bij het Regio College haal je al binnen 1 jaar je diploma voor de opleiding Bouw en Infra. En de BBL-opleidingen bouw hebben nog een voordeel: je kunt namelijk op elk gewenst moment instromen. Zo hoef je niet meer te wachten tot het nieuwe schooljaar start.

Toekomstperspectief

Na je opleiding aan het Regio College ben je een echte vakman op het gebied van bouw en infra. Er zijn dan ook diverse bedrijven die zitten te springen om jouw talent. Misschien word je wel assistent bij een groot wegenbouwproject. Of help je liever bij het verbeteren van de bouw en infra door heel nieuwe rioleringsbuizen aan te leggen? Als assistent bouw en infra ben je de rechterhand van je collega's. Je assisteert hen in alle mogelijke werkzaamheden. Wil je graag wat meer verantwoordelijkheid, kies dan voor een vervolgopleiding in de infra op niveau 2.

Toelatingseisen

Voor een opleiding in de richting Bouw en Infra van het Regio College gelden geen strenge toelatingseisen. Maar om deze BBL-opleiding op niveau 1 te kunnen starten, moet je wel minimaal 16 jaar zijn. Ook een interesse in infratechniek is voor de opleiding Bouw en Infra erg handig. Voldoe je aan deze eisen? Dan is er niets wat je nog tegenhoudt om deze opleiding bouw te volgen.

Kosten

  • Vanaf 18 jaar betaal je cursusgeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 290;
  • Vrijwillige bijdrage ± € 25.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Assistent bouw en infra en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College