Assistent operator (Basisoperator)

Regio College, In Zaandam
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 1 BBL
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 1 BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Machines zijn onmisbaar in de industrie. Ze maken het mogelijk om van allerlei grondstoffen een waardevol eindproduct te maken. Maar dit proces kan alleen goed verlopen als de machines goed hun werk doen. Heb jij het technisch inzicht om apparaten te bedienen? En kun je een kleine storing snel oplossen? Dan past de opleiding Basisoperator van het Regio College perfect bij jou!

Wat leer je bij de opleiding Basisoperator?

assistent operator

Als basisoperator is het jouw taak om de apparatuur van een productieproces te bedienen en bewaken. Dreigt er iets mis te gaan of treedt er een storing op? Dan weet een basisoperator meteen wat hij moet doen. Het Regio College bereidt je goed voor op het vak in de praktijk. Bij de opleiding Basisoperator ga je minimaal 20 uur per week aan het werk bij een erkend leerbedrijf in de procestechniek. Hier maak je een vast deel uit van het team zodat je meteen al van grote waarde bent. Naast je stage zit je bij het Regio College één dag per week in de schoolbanken. Want een goede basisoperator heeft natuurlijk wel een stevige theoretische basis nodig. Bij de opleiding Operator krijg je vakken als wiskunde, natuurkunde, scheikunde en materiaalkennis. Je leert hoe het productieproces in elkaar zit en hoe je verschillende apparaten moet bedienen en onderhouden. Ook leer je meer over kwaliteit en milieu. Want als basisoperator is het ook jouw verantwoordelijkheid dat de kwaliteits- en milieunormen worden nageleefd.

Diploma

Diploma

Het Regio College start elk jaar in augustus met de opleiding Operator. Doorloop je de basisoperator opleiding met succes dan heb je binnen een jaar je diploma in bezit. Heb je genoeg technisch inzicht? En draai jij je hand niet om voor grote machines? Vraag dan direct meer informatie aan!

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na de opleiding Basisoperator?

Als je bent afgestudeerd aan de opleiding Operator kun je gaan werken in de industrie. En die branche is breed. Misschien kun jij je talenten kwijt in de metaalproductenindustrie of de verpakkingsindustrie. Of heb je toch meer interesse in de chemische industrie of de levensmiddelenindustrie? In al deze bedrijven spelen machines een grote rol waardoor jouw opgedane kennis onmisbaar is. Na de opleiding Basisoperator van het Regio College kun je ook voor een vervolgstudie kiezen. Met de opleiding Operator A op niveau 2 verdiep je je nog verder in je vakgebied.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

De opleiding Operator van het Regio College is een BBL-opleiding op niveau 1. Je hebt geen speciale vooropleiding nodig om te worden toegelaten. Wel is het belangrijk dat je rekenvaardig bent én dat je zowel mondeling als schriftelijk over een goede taalvaardigheid beschikt.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Assistent operator (Basisoperator) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College