Bedrijfsadministrateur/ junior assistent-accountant

Regio College, In Zaandam (+1 locations)
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bedrijfsadministrateur/Junior assistent-accountant

Voor elk bedrijf geldt dat de Bedrijfsadministrateur/ junior assistent-accountant op orde moet zijn. Heb jij oog voor detail en is je eigen administratie altijd perfect op orde? Dan zijn de opleidingen Bedrijfsadministrateur en Junior assistent-accountant van het Regio College op je lijf geschreven!

Wat leer je bij de opleiding Bedrijfsadministrateur en Junior assistent-accountant? 

Bedrijfsadministrateur/ junior assistent-accountant

Administratieve beroepen zijn erg gevarieerd. Het ene moment ben je bezig met financiële boekingen en het volgende moment stort je je enthousiast op de belastingaangifte. Door al die verschillende taken die je bij deze administratieve beroepen hebt, moet je heel wat in huis hebben. Bij het Regio College volg je vakken op het gebied van basisboekhouden, inkoop- en verkoopadministratie en vermogensadministratie. Daarnaast oefen je in het berekenen van de kostprijs, statistiek en het maken van budgetten. Bij alle administratieve beroepen wordt er gewerkt met computerprogramma's. Om hier mee te leren omgaan, werk je bij het Regio College in simulaties waar het net lijkt alsof je op een echte financiele admnistratie aan het werk bent.

Uitstroomprofielen

Deze opleiding voor administratieve beroepen kent twee uitstroomprofielen: bedrijfsadministrateur en assistent accountant. In derde studiejaar kies je in welke van deze richtingen jij je wilt specialiseren. En omdat je tijdens je opleiding een aantal keer stage loopt, heb je in het derde jaar al een goed beeld welke van deze richtingen het beste bij je past.

Diploma

Diploma

De opleiding Bedrijfsadministrateur en Junior assistent-accountant van het Regio College is een BOL-opleiding op niveau 4. Met een normaal studietempo ben je 3 jaar bezig voor je je diploma hebt. Ben je extra gemotiveerd om je diploma administratieve beroepen zo snel mogelijk te halen? Dan mag je misschien wel meedoen aan het versnelde traject van 2 jaar. Tijdens het eerste jaar wordt er gekeken welke studenten over de juiste capaciteiten beschikken.

Toekomstperspectief

Hoe ziet je toekomst eruit met een diploma Bedrijfsadministrateur/ junior assistent-accountant?

De financiën zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel binnen een bedrijf. In elke onderneming is er dan ook een Bedrijfsadministrateur/ junior assistent-accountant te vinden. Na het behalen van je diploma kun gaan werken in welke branche je maar wilt. Misschien breng jij de financiën van een advocatenkantoor op orde. Of gebruik je je talenten liever op de administratie van een groot modeketen? Daarnaast kun je met de opleiding Bedrijfsadministrateur en Junior assistent-accountant gaan werken bij een administratiekantoor. Hier verzorg je de Bedrijfsadministrateur/ junior assistent-accountant van verschillende organisaties.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Wil je worden toegelaten tot de opleiding Bedrijfsadministrateur en Junior assistent-accountant van het Regio College dan moet je minimaal in het bezit zijn van een vmbo-diploma kl, gl of tl. Het is wel vereist dat je de vakken wiskunde, economie of een tweede vreemde taal hebt gevolgd. Met een mbo-diploma Financieel Administratief Medewerker op niveau 3 mag je natuurlijk ook doorstromen.

Kosten

De kosten van de mbo-opleiding Bedrijfsadministrateur en Junior assistent-accountant bestaan uit:

  • Lesgeld (vanaf 18 jaar);
  • Opleidingsgebonden leermiddelen van ongeveer €365;
  • Een vrijwillige bijdrage van ongeveer € 25.

 

 

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Bedrijfsadministrateur/ junior assistent-accountant en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College