WO Bachelor

Juridische Bestuurskunde

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Hoe kan de overheid ervoor zorgen dat we minder fossiele brandstoffen gebruiken? Hoe kan radicalisering worden tegengaan? Wat kan de overheid doen om asielzoekers te verdelen over Nederland?

Deze vragen kunnen worden beantwoord met bestuurskundige én juridische inzichten. De bestuurskunde laat zien hoe de overheid maatschappelijke problemen oplost. Het recht geeft inzicht in de bevoegdheden van het bestuur en de bescherming die de burger geniet tegen het gebruik van die bevoegdheden. De combinatie van juridische en bestuurskundige inzichten levert zowel een bijdrage aan het functioneren van de overheid als dat van onze samenleving.
In de praktijk is er behoefte aan juristen die oog hebben voor de complexe omgeving waarin beleid tot stand komt en bestuurskundigen die weten hoe overheid en recht functioneren. Door de combinatie van juridische en bestuurskundige vakken vormt de (unieke) bacheloropleiding Juridische Bestuurskunde een uitstekende basis voor veel verschillende beroepen, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Je kunt denken aan beleidsadviseur, (bestuurs)jurist, manager of bestuurder (bijvoorbeeld burgemeester).

Diploma

LLB

Kosten

2018 instellingstarief2060 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR2019 instellingstarief8450 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Juridische Bestuurskunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rijksuniversiteit Groningen
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Na Leiden, is de Rijksuniversiteit Groningen de oudste (nog bestaande) universiteit van Nederland. In haar bestaan heeft de RUG veel verschillende soorten talenten voortgebracht, zoals de eerste afgestudeerde vrouwelijke student, de eerste vrouwelijke lector in Nederland, de eerste Nederlandse ruimtevaarder...

Lees meer over Rijksuniversiteit Groningen