Directiesecretaresse / Managementassistent

ROC van Amsterdam, In Amsterdam (+2 locations)
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Als directiesecretaresse / managementassistent neem je de directie veel werk uit handen. Vergeleken met een gewone secretaresse heb je meer verantwoordelijkheid en doe je veel regelwerk.

Plannen en organiseren, afspraken maken, in de gaten houden dat werkzaamheden op tijd klaar zijn.

Als iets spaak loopt, vraagt je leidinggevende of jij dat wilt oplossen. Hij moet echt op je kunnen steunen. Jij bent hét aanspreekpunt voor andere afdelingen en externe partijen die in contact willen komen met de directie. Jij schat in welke informatie belangrijk voor hun is. Daarom moet jij goed weten wat er allemaal speelt in de organisatie.

De opleiding duurt 3 jaar. Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf. De Beroepsopleidende Leerweg (BOL) is ongeveer 60% school en 40% BPV.

Toekomstperspectief

Als directiesecretaresse / managementassistent kan je gaan werken bij commerciële en niet-commerciële instellingen, organisaties en bedrijven, groot of klein, regionaal of internationaal opererend. Je kan voor een manager of directeur aan de slag, of juist algemener voor een team of een afdeling. Kortom: met dit diploma zijn er tal van mogelijkheden en kansen. Op dit vakgebied is er een groot aanbod van trainingen en cursussen die je kunt volgen. Je promotiekansen liggen vooral op het gebied van meer leidinggeven en verantwoordelijkheid dragen.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam