Assistent Accountant / Bedrijfsadministrateur (2-jarig traject)

ROC van Amsterdam, In Amsterdam (+2 locations)
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Dit traject maakt het mogelijk om de opleiding in 2 jaar te voltooien en richt zich met name op economie. Na afstuderen is er goede aansluiting met verschillende hbo-opleidingen. De opleiding leidt je op tot assistent accountant of bedrijfsadministrateur, dit geeft toegang tot economische opleidingen op het hbo.

Als assistent accountant doe je financieel administratief werk voor klanten van het accountantskantoor waar je werkt. Je verwerkt allerlei financiële gegevens en je hebt contact met klanten. Je belt ze om informatie te vragen, ze komen bij jou op bezoek of je gaat naar hun toe. Je weet alles van de boekhouding van je klanten en je denkt met ze mee hoe dat nog beter kan. Je bent bezig met het bijwerken van dagboeken en je verzorgt de afsluiting van de boekhouding van je klant aan het einde van de maand, kwartaal of een heel jaar.

Als bedrijfsadministrateur werk je op de financiële administratie van een bedrijf of je bent aan het werk bij een administratiekantoor dat de administratie voor andere bedrijven verzorgt. Je voert diverse financiële gegevens in in de computer en je maakt er rapportages van. Je bent bijvoorbeeld bezig met de debiteuren- en crediteurenadministratie.

Je weet precies hoe het bedrijf er financieel voorstaat. Samen met je collega's zorg je voor de maand-, kwartaal- en jaarrapportages. Op die manier ziet de directie precies hoe het met de financiën gaat.

De opleiding duurt 2 jaar. Je volgt lessen op school (75%) en je loopt stage / BPV (25%) bij een erkend leerbedrijf. In het 2e leerjaar loop je ongeveer 20 weken stage bij een bedrijf.

Toelatingseisen

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:

  • Assistent Accountant
  • Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo met minimaal een 7 voor economie, wiskunde en Nederlands
  • Overgangsbewijs naar 5 havo/vwo met minimaal een voldoende voor economie, management / organisatie, wiskunde en Nederlands
  • Vmbo-diploma T-leerweg: met minimaal een 7 voor economie, Nederlands en wiskunde
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam