Machinist Railvervoer

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BOL
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BOL

Over deze opleiding

Machinist RailvervoerDagelijks nemen duizenden mensen de trein op weg naar school of het werk. En dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat ze veilig op hun plaats van bestemming komen. Ben jij geschikt om deze taak op je te nemen? Kies dan voor de mbo-opleiding Machinist Railvervoer van het ROC van Amsterdam!

Hoe ziet de opleiding Machinist Railvervoer eruit?

Het ROCvA stoomt je in twee jaar klaar voor een baan als machinist. Tijdens je opleiding volg je elke maand één week stage. De rest van de tijd breng je door op school, waar je meer leert over de techniek, veiligheidsmaatregelen en het informeren van reizigers.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma van het ROCvA?

Na de opleiding Machinist Railvervoer ben jij er klaar voor om mensen veilig van A naar B te vervoeren. Misschien vind je wel een baan bij de NS, Connexxion, Arriva of Veolia. Ben je toch beter geschikt voor het goederenvervoer? Wie weet kom je dan wel te werken bij DB Schenker, HUSA of Strukton. Met een diploma kun je zelfs doorstromen naar een mbo-studie op niveau 4. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Allround Machinebouwer of Servicetechnicus Werktuigbouw.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deze opleiding van het ROCvA wordt gegeven op mbo-niveau 3. Wil je je inschrijven, dan moet je minstens een vmbo-diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo hebben. Daarnaast zijn er ook een aantal speciale eisen waar je aan moet voldoen. Zo moet je tussen de 161 cm en 196 cm lang zijn én geldt er een minimale leeftijd van 16 jaar en 6 maanden. Wil je meer weten over deze toelatingseisen? Vraag dan direct meer informatie aan!

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam