Servicemonteur Werktuigbouw

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

Zonder goed werkende pomp kan niemand tanken bij het tankstation. Met een kapotte zaagmachine kan er bij een houtzagerij weinig gezaagd worden. En zonder zaaimachine moet een boer zijn graan met de hand inzaaien. Machines en installaties maken ons dagelijks leven een stuk gemakkelijker. We kunnen meer doen in minder tijd en het werk is minder zwaar. Dan moeten die machines het natuurlijk wel goed doen! Als servicemonteur werktuigbouw is het jouw taak om machines en installaties te repareren en goed te onderhouden. Je werkt onder leiding van een opzichter en soms in een ploeg. Vaak ben je de reddende engel. Zonder goed werkende machines kan een bedrijf niets maken en komt er geen geld binnen. Storingen heb jij dan ook binnen 'no time' gevonden en verholpen. Veiligheid staat bij jou voorop dus je controleert alles zorgvuldig. Omdat je nooit van te voren weet wanneer er iets kapot gaat, moet je soms ook 's avonds of in het weekend werken. Dat is voor jou geen probleem, want je bent een echte vakman en helpt graag mensen uit de brand.

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakkennis, lastechnologie, materialenkennis, tekenen, tekeningen lezen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding.

Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toekomstperspectief

  • Metaalproductenindustrie
  • Machine- en apparatenbouw
  • Transportmiddelenindustrie
  • Voeding en genotsmiddelenindustrie
  • Hout- en papierindustrie

Toelatingseisen

  • In bepaalde gevallen is een versneld opleidingstraject mogelijk
  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis voor de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf (voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de school)

Voorafgaand aan de intake kan een EVC-traject worden afgenomen.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam