WO Bachelor

Bachelor in de sociaal-economische wetenschappen

Universiteit Antwerpen, In Antwerpen
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Sociaal-economische wetenschappen is een studie op het grensgebied van sociologie, recht en economie. Deze multidisciplinaire insteek maakt de opleiding uniek in Vlaanderen.


Waarom kiezen voor multidisciplinariteit in een wereld van doorgedreven specialisatie? Omdat veel maatschappelijke problemen niet in vakjes onder te brengen zijn. Onze maatschappij heeft daarom breeddenkende mensen nodig die deze complexe problemen aanpakken vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken.


De combinatie van sociologie en economie is dus een belangrijke troef. Op het programma staan bovendien ook recht, psychologie, geschiedenis, ethiek, onderzoeksmethoden, bedrijfskunde en vreemde talen. En wat het echt interessant maakt: je maakt kennis met al deze disciplines, maar bepaalt zelf in welke disciplines je je het meest wil verdiepen."

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Met dit bachelordiploma op zak heb je aan de Universiteit Antwerpen binnen dit vakgebied rechtstreekse toegang tot:
- master in de sociaal-economische wetenschappen
- master in de sociologie
- master in de politieke wetenschappen
- master in de politieke communicatie
- master in de communicatiewetenschappen: strategische communicatie
- master in de communicatiewetenschappen: mediastudies
- master in de filmstudies en visuele cultuur
- master in het cultuurmanagement


Als je kiest voor de master in de sociaal-economische wetenschappen word jij – in je latere beroepsleven – een ideale go-between tussen vakgerichte experten en beleidsmakers. De beste maatschappelijke beslissingen houden immers rekening met een veelvoud aan criteria. Met je brede basiskennis en wetenschappelijke inzichten ben jij dus de geknipte persoon om beleidsadviezen te geven en beleidsbeslissingen te nemen.

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...

Lees meer over Universiteit Antwerpen