Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Rechtsgeleerdheid: Utrecht Law College

Universiteit Utrecht
Samenvatting
Oudenoord 325
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Als enige in Nederland heeft de Universiteit Utrecht het Utrecht Law College (ULC), het honoursprogramma voor de student die zich intensiever wil voorbereiden op de juridische praktijk.

Het ULC zorgt vanaf de eerste dag voor verdieping in je studie en biedt je de beste voorbereiding op jouw juridische carrière.

Deze honoursopleiding heeft een intensief karakter en de begeleiding is persoonlijk. Je kunt rekenen op de enthousiaste steun van de docenten die verbonden zijn aan het ULC. De hoorcolleges volg je samen met reguliere rechtenstudenten. De werkgroepbijeenkomsten, waaraan je zelf actief bedraagt, zijn alleen met ULC'ers.

Het ULC bestaat uit twee verschillende colleges, Sirius en Tilia. Elk college heeft zijn eigen studievereniging met leden die hecht met elkaar optrekken. Je doet mee aan extra activiteiten en organiseert die ook zelf, zoals excursies, seminars, werkgroepen, symposia en lezingen, en modules waarvoor je zelf onderwerpen aandraagt. Al in het eerste jaar doe je praktijkervaring op tijdens de oefenrechtbank, waarbij je de rol van advocaat, officier van justitie of rechter speelt.

Bij het ULC gaan we ervan uit dat je alle studiepunten (60 ECTS) en een 7 gemiddeld haalt. Als je een aantal vakken niet haalt dan kun je niet doorgaan met het ULC. Je kunt wel zonder studievertraging overstappen naar de reguliere opleiding Rechtsgeleerdheid.

Toelaatbare profielen

VWO C&M VWO E&M VWO N&G VWO N&T

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6.5TOEFLpaperbased580TOEFLcomputerbased237TOEFLinternetbased93
Cijferlijst
Een overzicht van behaalde eindexamenresultaten, eventueel aangevuld met resultaten van een HBO-vervolgopleiding. Indien eindexamenresultaten nog niet beschikbaar zijn, kun je volstaan met overgangsresultaten 5-6 VWO.

Motivatiebrief
De motivatiebrief moet maximaal 1,5 A-4 zijn en de volgende gegevens bevatten: * Waarom je rechten wilt studeren; * Waarom je toegelaten wilt worden tot het Utrecht Law College; * Welke kwaliteiten je hebt die niet of onvoldoende uit de reeds verstrekte gegevens blijken; * Welke andere interesses je hebt (bv. hobby's, activiteiten op school, baan, vrijwilligerswerk).

Diploma

LLB

Evenementen

11/16/2018 Open dag
Kom naar de bachelorvoorlichtingsdag van de Universiteit Utrecht op vrijdag 16 november van 10:00 uur tot 16:00 uur. Bacheloropleidingen geven algemene en verdiepende voorlichtingsrondes op locaties in de binnenstad, Utrecht Science Park/De Uithof en op de University College Campus.

11/17/2018 Open dag
Kom naar de bachelorvoorlichtingsdag van de Universiteit Utrecht op zaterdag 17 november van 10:00 uur tot 16:00 uur. Bacheloropleidingen geven algemene en verdiepende voorlichtingsrondes op locaties in de binnenstad, Utrecht Science Park/De Uithof en op de University College Campus.

3/16/2019 Open dag
Kom naar de bachelorvoorlichtingsdag van de Universiteit Utrecht op zaterdag 16 maart van 10:00 uur tot 16:00 uur. Bacheloropleidingen geven algemene en verdiepende voorlichtingsrondes op locaties in de binnenstad, Utrecht Science Park/De Uithof en op de University College Campus.

11/15/2019 Open dag
Kom naar de bachelorvoorlichtingsdag van de Universiteit Utrecht op vrijdag 15 november van 10:00 uur tot 16:00 uur. Bacheloropleidingen geven algemene en verdiepende voorlichtingsrondes op locaties in de binnenstad, Utrecht Science Park/De Uithof en op de University College Campus.

11/16/2019 Open dag
Kom naar de bachelorvoorlichtingsdag van de Universiteit Utrecht op zaterdag 16 november van 10:00 uur tot 16:00 uur. Bacheloropleidingen geven algemene en verdiepende voorlichtingsrondes op locaties in de binnenstad, Utrecht Science Park/De Uithof en op de University College Campus.

3/7/2020 Open dag
Kom naar de bachelorvoorlichtingsdag van de Universiteit Utrecht op zaterdag 7 maart van 10:00 uur tot 16:00 uur. Bacheloropleidingen geven algemene en verdiepende voorlichtingsrondes op locaties in de binnenstad, Utrecht Science Park/De Uithof en op de University College Campus.

Kosten

2018 instellingstarief8208 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR

Universiteit Utrecht

Faculteiten Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht (UU) werd opgericht op 26 maart 1636 onder de naam Rijksuniversiteit Utrecht (RUU), halverwege de jaren '90 is de naam verandert. Met ongeveer 29.000 studenten (en jaarlijkse 6.500 nieuwe studenten) is de universiteit de op één na...


Lees meer over Universiteit Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Rechtsgeleerdheid: Utrecht Law College en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht

Heidelberglaan 8
3584 CS Utrecht


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Rechtsgeleerdheid: Utrecht Law College? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's