WO Bachelor

Rechtsgeleerdheid: Utrecht Law College

Universiteit Utrecht, In Oudenoord 325
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

Als enige in Nederland heeft de Universiteit Utrecht het Utrecht Law College (ULC), het honoursprogramma voor de student die zich intensiever wil voorbereiden op de juridische praktijk.

Het ULC zorgt vanaf de eerste dag voor verdieping in je studie en biedt je de beste voorbereiding op jouw juridische carrière.

Deze honoursopleiding heeft een intensief karakter en de begeleiding is persoonlijk. Je kunt rekenen op de enthousiaste steun van de docenten die verbonden zijn aan het ULC. De hoorcolleges volg je samen met reguliere rechtenstudenten. De werkgroepbijeenkomsten, waaraan je zelf actief bedraagt, zijn alleen met ULC'ers.

Het ULC bestaat uit twee verschillende colleges, Sirius en Tilia. Elk college heeft zijn eigen studievereniging met leden die hecht met elkaar optrekken. Je doet mee aan extra activiteiten en organiseert die ook zelf, zoals excursies, seminars, werkgroepen, symposia en lezingen, en modules waarvoor je zelf onderwerpen aandraagt. Al in het eerste jaar doe je praktijkervaring op tijdens de oefenrechtbank, waarbij je de rol van advocaat, officier van justitie of rechter speelt.

Bij het ULC gaan we ervan uit dat je alle studiepunten (60 ECTS) en een 7 gemiddeld haalt. Als je een aantal vakken niet haalt dan kun je niet doorgaan met het ULC. Je kunt wel zonder studievertraging overstappen naar de reguliere opleiding Rechtsgeleerdheid.

Diploma

LLB

Kosten

2018 instellingstarief8208 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Rechtsgeleerdheid: Utrecht Law College en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit Utrecht
Heidelberglaan 8
3584 CS Utrecht

Faculteiten Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht (UU) werd opgericht op 26 maart 1636 onder de naam Rijksuniversiteit Utrecht (RUU), halverwege de jaren '90 is de naam verandert. Met ongeveer 29.000 studenten (en jaarlijkse 6.500 nieuwe studenten) is de universiteit de op één na...

Lees meer over Universiteit Utrecht