WO Bachelor

Fiscale economie

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

Wat zou de overheid beginnen zonder belastingen? En de rest van de samenleving? Bij Fiscale Economie leer je alles over de afwegingen die moeten worden gemaakt bij de besteding van belastinggeld.

Fiscale economie is razend interessant. Nergens is de balans complexer tussen 'wat de maatschappij wil' en 'wat individuen en bedrijven willen' dan in ons belastingstelsel. En fiscaal economen zijn gewild om hun vermogen daar kritisch naar te kijken. Je leert verbanden tussen economische en juridische aspecten van belastingen benoemen en onderzoeken: zo leg je de basis voor een zo goed mogelijk belastingstelsel.

Elke euro kan slechts één keer worden geïnd, en één keer uitgegeven. Goede beslissingen over belastingen vereisen dan ook een gedegen kennis van de werking van de economie. Daarnaast is ons belastingstelsel verankerd in wetgeving. Zijn die wetten wel goed genoeg? Zitten er hiaten in, of hebben ze onwenselijke gevolgen? Als fiscaal econoom benader je fiscale vraagstukken ook op een juridische manier. Fiscale Economie is dus een interdisciplinaire studie, waarbij je vakken volgt aan het College of Economics and Business én aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Fiscale Economie is een driejarige voltijd Bachelor bachelor aan de UvA. Studeren aan de UvA is een onvergetelijke ervaring, waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Diploma

BSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Fiscale economie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam