WO Master

Lerarenopleiding Engels

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je volgt deze master na afronding van je vakmaster. Met een eerstegraads lesbevoegdheid mag je les geven op alle niveaus van het voortgezet onderwijs en in het hoger onderwijs.

Word jij enthousiast van de Engelse taal en wil je dit overbrengen op leerlingen in het voortgezet onderwijs? Dan is de lerarenopleiding Engels een goede keuze. In deze master word je zowel opgeleid in alle facetten van het leraarschap als specifiek in het schoolvak Engels. Bij vakdidactiek leer je onder andere wat taalverwerving is en hoe leerlingen (de Engelse) taal leren. Je leert hoe je de communicatieve vaardigheden spreken en schrijven vormgeeft in je les, en hoe effectief grammatica- en vocabulaireonderwijs daartoe bijdraagt.

Naast de praktische toepassingen word je ook gestimuleerd om een visie op het vak Engels te ontwikkelen. Richtvragen hierbij zijn: wat betekent het dat Engels een lingua franca is en hoe vertaalt zich dat in je onderwijs? Wat kan het schoolvak méér betekenen op het gebied van interculturele vaardigheid en (meer)taligheid? Hierbij beroep je je op inzichten uit recent vakdidactisch onderzoek. De nadruk in de opleiding ligt op het ontwerpen van activerende lessen(series) en het kritisch evalueren van methodologie en onderwijspraktijk.

Meer informatie vind je op http://uva.nl/lerarenopleiding-engels

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Lerarenopleiding Engels en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam