WO Bachelor

Religiewetenschappen

Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de UvA-bachelor Religiewetenschappen bestudeer je het verschijnsel religie in de westerse cultuur. De open en wetenschappelijke benadering van godsdienst en levensbeschouwing is hier kenmerkend.

Religie is een fascinerend en complex verschijnsel. Mensen ervaren en vereren een werkelijkheid die ze niet zien, hechten grote betekenis aan 'heilige' geschriften, en hebben bij belangrijke gebeurtenissen gezamenlijke rituelen.
Religie speelt in tal van kunstuitingen een rol, drukt een belangrijk stempel op culturen en is zichtbaar in veel maatschappelijke initiatieven. Ook geeft religie conflicten een extra lading, zoals in het huidige Midden-Oosten. Wat is hier aan de hand?
De bachelor religiewetenschappen richt zich op de dynamiek van religie in de context van de westerse cultuur. Je bestudeert de sterke verwevenheid van religies met geschiedenis, kunst, cultuur en politiek. Je leert naar religies te kijken vanuit het perspectief van de nieuwsgierige buitenstaander. Wat religies als hun waarheden beschouwen, onderzoek je bijvoorbeeld vanuit een filosofische of psychologische invalshoek.
Amsterdam is een interessant plek voor de studie Religiewetenschappen: hier leven al eeuwenlang katholieke, protestantse en joodse gemeenschappen bij en met elkaar. De laatste decennia zijn er allerlei andere godsdiensten bij gekomen. In Amsterdam zijn tal van instellingen op religieus gebied.

Diploma

BA

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Religiewetenschappen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam