Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Aeres Hogeschool – voorheen CAH Vilentum en Stoas Wageningen | Vilentum Hogeschool - biedt een breed palet (groene) hbo-studies, verdeeld over drie faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen. Het aanbod voltijdstudies van Aeres Hogeschool bestaat uit een mix van Associate degree- en bacheloropleidingen met de daaronder vallende studierichtingen en majors.

Vestiging Almere:

Aeres Hogeschool Almere is de jongste duurzame groene hogeschoolfaculteit van Nederland. De stad is volop bezig met vragen die bij verstedelijking horen en is daarmee een ‘living lab’ voor de studies in Almere. De studies in Almere zijn gericht op biologie en duurzaamheid in een stedelijke omgeving. Praktijkgerichtheid staat ook centraal bij de studies. Vanaf het eerste jaar werken studenten veel aan praktijkopdrachten, vaak samen met bedrijven en organisaties. Met de komst van de Floriade in 2022 is er de komende jaren voldoende te doen rond duurzame stedelijke ontwikkeling. Momenteel  studeren er circa 400 studenten in Almere.

Vestiging Dronten:

Aeres Hogeschool Dronten is een faculteit met circa 1.800 studenten, waarvan het merendeel een studie in voltijd volgt. Daarnaast volgen circa 170 studenten deeltijdonderwijs en zijn er ruim 200 internationale studenten. Praktijkgerichtheid staat centraal bij de studies in Dronten. De hogeschoolfaculteit beschikt over een eigen Paardenplaats en werkt nauw samen met Aeres Praktijkcentrum Dronten. Studenten kunnen het eerste jaar een kamer huren op de campus. De studies in Dronten zijn gericht op bedrijfskunde, dier, voedsel en groene ruimte.

Vestiging Wageningen:

Aeres Hogeschool Wageningen is de educatieve faculteit binnen de hogeschool. Ze is gehuisvest in een rond pand bij de Wageningen Campus. Er studeren ruim 750 studenten, waarvan de helft in voltijd. Alle studies gaan over de verbinding tussen de mens en zijn omgeving; mens-kennis, mens-natuur en mens-mens. De grootste opleiding binnen de faculteit leidt op tot docent (groene) beroepsonderwijs en kennismanager voor de groene sector. De studies in Wageningen staan middenin de beroepspraktijk: voltijdstudenten lopen 2-3 dagen per week stage, tijdens de hele opleiding. Wageningen is een echte studentenstad, 20% van de inwoners is student. Er zijn dan ook volop aantrekkelijke voorzieningen en activiteiten voor studenten.


Toon alle opleidingen van Aeres Hogeschool

Opleidingen - Aeres Hogeschool

Opleidingen Tijdsduur Plaats
Ad Agrarisch ondernemerschap 1 jaar Dronten
Ad Management, beleid & buitenruimte 2 jaar Dronten
Ad Ondernemerschap 2 jaar Dronten
Agrotechniek & management 4 jaar Dronten
Biologie, voeding & gezondheid 4 jaar Almere
Dier- en veehouderij / Agrarisch ondernemerschap 4 jaar Dronten
Diergezondheid & management 4 jaar Dronten
Hippische bedrijfskunde 4 jaar Dronten
Toegepaste biologie 4 jaar Almere

Bekijk alles

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in. Dit is vrijblijvend!

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Aeres Hogeschool en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Categorieën

Aarde en Milieu

   Dierenzorg

Contactgegevens Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool

De Drieslag 4
8251 JZ Dronten

 Bekijk telefoonnummer


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Aeres Hogeschool? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.