WO Bachelor

Wijsbegeerte

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd

Over deze opleiding

De studie Wijsbegeerte is even veeleisend als avontuurlijk. Filosofen zoeken de grenzen op van wat wij menen te weten en vragen dóór waar wetenschappers halt houden.

Vind jij dat je een nier mag verkopen? Filosofen houden zich bezig met de meest uiteenlopende vragen en de vraag of een commerciële nierhandel wenselijk is, is een voorbeeld uit de praktische filosofie. Maar ook vragen als "verandert moderne technologie ons als mens?", "wat is kennis?", "wat is een geldige redenering?" of "wat hebben we aan denkers uit het verleden?" komen aan de orde.

Het stellen van scherpe vragen is belangrijk, maar het onderzoeken van mogelijke antwoorden is minstens zo relevant. Tijdens deze studie word je opgeleid om helder en gestructureerd te denken en te argumenteren. Deze vaardigheden blijven van groot belang, ook als het werkveld en maatschappelijke vraagstukken veranderen.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief6600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR2019 instellingstarief6600 EUR2019 wettelijk tarief2078 EUR

Erasmus Universiteit Rotterdam
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Kies je voor de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), dan kies je voor een internationaal georiënteerde topuniversiteit met een stevige verankering in de stad Rotterdam en de regio. De EUR kenmerkt zich door een moderne kijk op de wetenschap en de...

Lees meer over Erasmus Universiteit Rotterdam