Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Veiligheid & Vakmanschap 3 Grondoptreden

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Je werkt als onderofficier bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, Marine of staforganisaties. Je geeft leiding aan een groep van militairen of je bent verantwoordelijk voor de werkplaats. In het veld neem je goed waar en voer je allerlei militaire basistaken uit. Je zorgt voor militaire veiligheid en komt in actie met je groep bij incidenten. Je leeft de regels, waarden en normen van Defensie na.

Je leert jezelf te verplaatsen in diverse terreinen, hoe je moet optreden bij calamiteiten en hoe je militaire beveiligingstaken uitvoert. Kies je voor de Marine, dan word je als marinier bij het Korps Mariniers over water of door de lucht ingezet bij militaire operaties. Ga je voor de Landmacht, dan kun je in een gevechtsfunctie of een gevechtsondersteunende functie aan de slag. Bij de Luchtmacht kun je werken als hondengeleider of in de beveiliging van een vliegbasis of van een luchtverdedigingssysteem.

Je werkt aan kennis, inzicht, vaardigheden en gedrag dat je nodig hebt voor je beroep, maar ook als burger in de maatschappij. Er is veel aandacht voor persoonlijke vorming, conditie, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid, verantwoordelijkheidsbesef en beroepshouding. Ook leer je planmatig werken, improviseren, instructies geven, coachen, normen stellen en waarden bewaken en eerste hulp. Je gaat 5 dagen minimaal 30 uur per week naar school. Om de drie weken loop je een week stage bij Defensie. Je gaat een aantal keer op bivak en leert Defensieonderdelen kennen, zodat je een goede keuze kunt maken. Later in je opleiding ga je je specialiseren. Dit wordt de basis van het vakmanschap voor je uiteindelijke functie binnen Defensie. Met je diploma kun je doorstromen naar de interne opleidingen bij Defensie. Kijk voor meer informatie op www.veiligheidenvakmanschap.nl.

Wat leer je?

 • Uitvoeren van militaire basisvaardigheden / veiligheidstaken
 • Geven van instructies en trainingen
 • Leiding geven/aansturing team
 • Optreden bij incidenten en calamiteiten
 • Controleren en onderhouden van communicatiemiddelen
 • Uitvoeren van surveillances en controles
 • Zorg dragen voor mentale en fysieke fitheid / conditie

Crebonummer

25418

Toelatingseisen

 • In het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit
 • Leeftijd: bij afronding van de opleiding moet je minimaal 17,5 jaar zijn of maximaal 25 jaar
 • Positieve uitslag van de sporttest
 • Positieve uitslag Sport Medische Keuring
 • Laatste diploma voor Engels minimaal een 6
 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's