Bedrijfsopleidingen

Cursus Bakkerijtechnologie

Tijdsduur
5 maanden
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
5 maanden
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Cursus Bakkerijtechnologie - HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

Een goed bakker weet alleen niet alleen hoe je een lekker brood maakt, maar ook waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten en handelingen tot een smakelijk resultaat leidt. Ontdek de technologische achtergrond van de bakkerij, met andere woorden brood, banket en zoetwaren. Ontwikkel aan de hand van deze kennis je eigen stijl. Een cursus voor bevlogen vakmensen.

Cursus Bakkerijtechnologie - HAS Kennistransfer

 

Inhoud van de cursus

Technologische verdieping, daar gaat het om. Je leert alles over de eigenschappen van grond- en hulpstoffen, processing en de feitelijke bereiding. Na de theorie toetsen we onze kennis in de praktijk. De volgende onderwerpen passeren de revue:

  • Algemene introductie
  • Bereidingsprocessen van brood
  • Basis unit operations: kneden, rijzen, bakken, bewaren en varianten hierop
  • Beschuit, roggebrood en zuurdesembrood
  • Banket: degen (korst, vet/suiker) en beslagen (cake, kapsel en soezen).
  • Chocolade, cacaoboter-alternatieven.
  • Suikerwerk.
  • Eigenschappen en functies van grond- en hulpstoffen
  • De functie van processing
  • De relatie tussen grond- en hulpstoffen, processing en het eindproduct


Voor wie is deze cursus?

Ambitieuze professionals die willen groeien in het vak. Je werkt al in een bakkerij, of bij een toeleverancier, maar wil graag meer inzicht in grondstoffen en processen.

Diploma

De cursus wordt afgesloten met een toets. Een toets kan bestaan uit één of meerdere onderdelen en/of bestaan uit het inleveren van opdrachten. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat van de cursus Bakkerijtechnologie.

Voor nadere informatie omtrent toetsing en certificering kun je de examenregeling voor studiejaar 2016-2017 raadplegen. De examenregeling is terug te vinden op onze website.

Toelatingseisen

  • HAVO/VWO met scheikunde en wiskunde in het pakket.

  • MBO niveau 4 met minimaal een 6 voor zowel scheikunde als wiskunde.

  • Werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie op mbo/hbo-niveau.


    Mocht je niveau van wiskunde en/of scheikunde niet voldoende zijn, dan bieden we de mogelijkheid om een Deficiëntiecursus Scheikunde of Cursus Rekenvaardigheid te volgen. Meer informatie hierover kun je vinden op onze website.

    Ook bieden we de cursus Basis Bakkerijtechnologie, bakkerijtechnologie in een notendop!

Kosten

Prijs cursus Bakkerijtechnologie

Wil je meer weten over de kosten voor de cursus Bakkerijtechnologie? Kijk dan op de website van haskennistransfer

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Cursus Bakkerijtechnologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen
Onderwijsboulevard 221
5223 DE Den Bosch

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen is onderdeel van HAS Hogeschool en richt zich op de zakelijke markt. Met toegepast onderzoek & advies bedienen we met name bedrijven en overheidsinstellingen in de agribusiness, food-,  milieu- en groene sector. Wie HAS Kennistransfer inschakelt, profiteert...

Lees meer over HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen