Taalreizen

MBO opleiding in het buitenland

Information Planet, In Boston (+5 locations)
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

MBO OPLEIDING IN HET BUITENLAND

Daag jezelf uit met een mbo opleiding in het buitenland, ook wel bekend als een beroepsopleiding. Je bent bijna klaar met je vmbo in Nederland of bso in België. Tijd om te beslissen wat je daarna gaan doen dus! Wil je al gaan werken of zou je liever nog wat verder leren? Je kunt natuurlijk kiezen voor een mbo opleiding in Nederland of België, maar waarom niet op een leukere bestemming, zoals Engeland of Amerika? Dat is nog eens een coole manier om een opleiding te volgen! 

Met je vmbo of bso-diploma zijn er verschillende buitenlandse studiemogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mbo opleiding in het buitenland. Zo'n opleiding staat gelijk aan een mbo- of beroepsopleiding in Nederland en België, maar is vaak van betere kwaliteit. Bovendien leer je door de internationale omgeving zaken creatief te benaderen. Een groot voordeel van een mbo opleiding in het buitenland is dat deze maar twee jaar duurt. Je bent dus minder lang aan het leren, terwijl je studie beter en leuker is

Een andere optie is een foundation year. Dit is een eenjarige studie in het buitenland. Je krijgt dan veel lessen van ervaren docenten in kleine groepen. Wanneer je het foundation year hebt afgerond, wordt je toegelaten tot een buitenlandse bacheloropleiding. Een studiejaar in het buitenland geeft vanuit het vmbo of bso dus toegang tot het hoger onderwijs. Daarnaast zorgt dit jaar ervoor dat je niveau van de taal waarin jouw bachelor wordt gegeven, voldoende is. Met een foundation year sla je dus twee vliegen in een klap! 

Diploma

Je hebt veel keuze uit bestemmingen. Dit komt ondere andere doordat er vrijwel overal Engelstalige opleidingen worden aangeboden. Zo behoren Engeland, Canada, Australië en Amerika tot de mogelijkheden. Ga je naar de andere kant van de wereld of liever naar de andere kant van het kanaal? Welk land wil jij tijdens je mbo opleiding gaan ontdekken?

Staat de bestemming van je dromen er niet bij? Neem dan even contact met ons op! Lang niet alles staat op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 35 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Toelatingseisen

  • Vergroot je carrièrekansen: je volgt een opleiding aan een topschool in een internationale omgeving. Werkgevers vinden dit erg belangrijk. Zo maak je dus meer kans op een goede baan na je studie.
  • Jezelf ontdekken: je leert je eigen boontjes te doppen en jezelf te ontwikkelen.
  • Een vreemde taal leren: dit gaat immers het beste in het buitenland, waar de taal overal om je heen gesproken wordt.
  • Nieuwe vrienden maken: leer mensen van over de hele wereld kennen. Dat is leuk, en ook nog eens leerzaam! 
  • Een andere cultuur ervaren: door te leven en te studeren tussen de inwoners van je studiebestemming, leer je hun cultuur en gebruiken van dichtbij kennen.
Information Planet
Liniestraat 19
4816 BG

Information Planet is de specialist op het gebied van studeren, werken en reizen in het buitenland. Met ruim 20 jaar ervaring hebben onze studie- en reisadviseurs de juiste kennis in huis om jouw perfecte taalcursus, High School of studie in...

Lees meer over Information Planet