WO Bachelor

Psychologie

Maastricht University, In Maastricht
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd

Over deze opleiding

Nieuwsgierig naar het gedrag van mensen, waarom ze doen wat ze doen? Dan is de bachelor Psychologie misschien iets voor jou.

Als je in Maastricht psychologie komt studeren maak je kennis met alle belangrijke theorie├źn en deelgebieden binnen de psychologie. Het onderscheid met andere psychologie-opleidingen is dat gaandeweg je studie het accent steeds meer komt te liggen op twee belangrijke invalshoeken: cognitieve psychologie en biologische psychologie. In de eerste richting wordt ervan uitgegaan dat ons gedrag niet zozeer wordt bepaald door de gebeurtenissen om ons heen, maar door de interpretatie ervan. Mensen zijn 'denkers' of informatieverwerkers. De tweede richting heeft als uitgangspunt dat alles wat we waarnemen, doen en denken, berust op patronen van hersenactiviteit. In deze tak spelen brain-imaging technieken als fMRI een grote rol.

Een andere belangrijke pijler van de opleiding is het zelfstandig leren opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

De opleiding wordt zowel in het Nederlands als Engels aangeboden.

Diploma

BSc

Kosten

2018 instellingstarief7500 EUR2018 niet-EU/EER studenten7500 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR
Maastricht University
Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht

Faculteiten Maastricht University

De Universiteit Maastricht (UM) werd op 9 januari 1976 opgericht als de Rijksuniversiteit Limburg (RL), een door het rijk bekostigde instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Om het internationale karakter van de universiteit te benadrukken werd in 2008 de naam...

Lees meer over Maastricht University