Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Maastricht
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Nieuwsgierig naar het gedrag van mensen, waarom ze doen wat ze doen? Dan is de bachelor Psychologie misschien iets voor jou.

Als je in Maastricht psychologie komt studeren maak je kennis met alle belangrijke theorieën en deelgebieden binnen de psychologie. Het onderscheid met andere psychologie-opleidingen is dat gaandeweg je studie het accent steeds meer komt te liggen op twee belangrijke invalshoeken: cognitieve psychologie en biologische psychologie. In de eerste richting wordt ervan uitgegaan dat ons gedrag niet zozeer wordt bepaald door de gebeurtenissen om ons heen, maar door de interpretatie ervan. Mensen zijn 'denkers' of informatieverwerkers. De tweede richting heeft als uitgangspunt dat alles wat we waarnemen, doen en denken, berust op patronen van hersenactiviteit. In deze tak spelen brain-imaging technieken als fMRI een grote rol.

Een andere belangrijke pijler van de opleiding is het zelfstandig leren opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

De opleiding wordt zowel in het Nederlands als Engels aangeboden.

Toelaatbare profielen

VWO C&M VWO E&M VWO N&G VWO N&T academicpropedeuse HBOp

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen

Instaptoets
Onderdeel van de decentrale selectie

Taaltoelatingseisen
Nederlandse track: studenten met een niet-Nederlands middelbare schooldiploma moeten een certificaat Staatsexamen Nederlands als tweede taal niveau II (NT2) behalen. Engelse track: Heb je je middelbare school afgerond in een land binnen de EU/EEA? Dan hoef je geen Engels certificaat te overleggen. Als je je middelbare school hebt afgerond in een land buiten de EU/EEA én Engels niet je moedertaal is moet je de officiële resultaten van een IELTS toets (minimale score 6.0) of TOEFL toets (internet -based minimale score 80; paper-based miminale score 550) overhandigen.

Vooropleiding
VWO-diploma (alle profielen toelaatbaar)

Motivatiebrief
Onderdeel van de decentrale selectie

Diploma

BSc

Evenementen

10/13/2018 Open dag
Nieuwsgierig naar de meest internationale universiteit van Nederland en haar unieke onderwijsmethode? Kom dan naar de Bachelor Open Dag van de Universiteit Maastricht!

2/9/2019 Open dag
Nieuwsgierig naar de meest internationale universiteit van Nederland en haar unieke onderwijsmethode? Kom dan naar de Bachelor Open Dag van de Universiteit Maastricht!

Kosten

2018 instellingstarief7500 EUR2018 niet-EU/EER studenten7500 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR

Maastricht University

Faculteiten Maastricht University

De Universiteit Maastricht (UM) werd op 9 januari 1976 opgericht als de Rijksuniversiteit Limburg (RL), een door het rijk bekostigde instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Om het internationale karakter van de universiteit te benadrukken werd in 2008 de naam...


Lees meer over Maastricht University

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Psychologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Maastricht University

Maastricht University

Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Psychologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's