Financieel administratief medewerker

Regio College, In Zaandam (+1 locations)
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BOL
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In het bedrijfsleven draait het allemaal om winst. Maar om te weten of een onderneming inderdaad winst maakt, moeten de financiën immers wel precies kloppen. Heb jij een voorliefde voor cijfers? En werk je altijd erg nauwkeurig? Dan voel je je bij de opleiding Financieel Administratief Medewerker van het Regio College helemaal thuis!

Wat leer je bij de opleiding Financieel Administratief?

financieel administratief medewerker

Bij de opleiding Financieel Administratief Medewerker ben je de hele dag in de weer met cijfers. Je verdiept je onder andere in bedrijfsadministratie zodat je alles leert over facturering en over de inkoop- en verkoopadministratie. Maar ook bedrijfseconomie speelt een grote rol bij de opleiding Financieel Administratief van het Regio College. Want hoe bereken je de kostprijs en wat is het nut van een begroting nu eigenlijk? Bij een baan als financieel administratief medewerker werk je voornamelijk achter de computer. Je krijgt bij het Regio College dan ook les in de belangrijkste computerprogramma's, zoals Excel, Access en King. Het bijzondere van de opleiding Financieel Administratief Medewerker is dat er gebruik wordt gemaakt van simulaties. Hierbij wordt de werkelijkheid nagebootst zodat het net lijkt alsof je echt als financieel administratief medewerker aan het werk bent. Bij je stageadres doe je nog meer praktijkervaring op.

Diploma

Diploma

De opleiding Financieel Administratief Medewerker van het Regio College start elk jaar in augustus. Na 2 jaar studeren kom je in het bezit van een mbo-diploma op niveau 3. Zie jij een carrière als financieel administratief medewerker wel zitten? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan. Misschien start jij volgend studiejaar wel met de opleiding Financieel Administratief.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma als financieel administratief medewerker?

De financiën moeten kloppen. En dat geldt voor elk bedrijf, groot en klein. Als financieel administratief medewerker zijn er dan ook heel wat ondernemers die je graag in dienst nemen. Misschien regel jij in de toekomst alle financiën van een grote multinational of wellicht vind je een baan op de financiële afdeling van een verzekeraar. Het werken op een administratiekantoor is een andere mogelijkheid die je met de opleiding Financieel Administratief hebt. Ontwikkel jij je graag nog verder in je vakgebied? Kies dan voor de vervolgopleiding Administrateur op niveau 4.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Wil je instromen bij de opleiding Financieel Administratief Medewerker dan moet je wel over de juiste diploma's beschikken. Zo word je met een vmbo-diploma kl, gl of tl met een tweede vreemde taal, wiskunde of economie toegelaten tot de opleiding Financieel Administratief van het Regio College. Maar ook een mbo-diploma Administratief Medewerker niveau geeft je toegang. Hierbij moet je wel een 7 of hoger hebben gehaald voor het vak bedrijfsadministratie.

Kosten

De kosten van de opleiding Financieel-administratief medewerker bij het Regio College bestaan uit:

  • Lesgeld (vanaf 18 jaar);
  • Opleidingsgebonden leermiddelen ongeveer € 365;
  • Vrijwillige bijdrage ongeveer € 25.

 

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Financieel administratief medewerker en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College