Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Amsterdam
48 uur
   
HBO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

De opleiding Accountancy aan de HvA is een mooi startpunt voor een baan als assistent-accountant. Je verdiept je in Bedrijfsadministratie, Wiskunde, Statistiek, Externe Verslaggeving en Belastingrecht

Accountancy is een praktijkgerichte studie. Je wisselt colleges en trainingen af met realistische praktijkopdrachten, waar je zowel individueel als in groepsverband aan werkt. Veel werkzaamheden die je tijdens je studie en loopbaan tegenkomt, hebben te maken met rekenen en cijfermatig inzicht.

Na de opleiding Accountancy kun je aan de slag in diverse functies op financieel-administratief gebied. Je krijgt nog veel meer mogelijkheden als je verder studeert tot registeraccountant (RA) of accountant-administratieconsulent (AA). Als registeraccountant, controleer je voornamelijk de jaarrekeningen van middelgrote en grote ondernemingen. Kies je voor de AA-richting, dan adviseer je bedrijven die de benodigde financiële kennis zelf niet in huis hebben.

Je volgt in de propedeuse hetzelfde studieprogramma als studenten van de opleidingen Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) en Finance, Tax and Advice. Je kiest bewust voor één van de drie opleidingen. Als je na het eerste jaar vindt dat Finance & Control of Finance, Tax and Advice beter bij je past, dan kun je zonder studievertraging overstappen en starten in het tweede jaar. Voorwaarde is dat je genoeg studiepunten hebt behaald.

Toelaatbare profielen

HAVO C&M(economie of m&o) + (wiskunde A of wiskunde B) HAVO E&M HAVO N&Geconomie of m&o HAVO N&T VWO C&M VWO E&M VWO N&G VWO N&T MBO4

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen

Vooropleiding
Havo, vwo, mbo-4 of vergelijkbaar buitenlandsdiploma - mits je aan de aanvullende eisen voldoet.

Diploma

B

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Hogeschool van Amsterdam

HvA, een centrum van verbinding

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun...


Lees meer over Hogeschool van Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Accountancy en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam

Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA AMSTERDAM


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Accountancy? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's