HBO Bachelor

Accountancy

Hogeschool van Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

De opleiding Accountancy aan de HvA is een mooi startpunt voor een baan als assistent-accountant. Je verdiept je in Bedrijfsadministratie, Wiskunde, Statistiek, Externe Verslaggeving en Belastingrecht

Accountancy is een praktijkgerichte studie. Je wisselt colleges en trainingen af met realistische praktijkopdrachten, waar je zowel individueel als in groepsverband aan werkt. Veel werkzaamheden die je tijdens je studie en loopbaan tegenkomt, hebben te maken met rekenen en cijfermatig inzicht.

Na de opleiding Accountancy kun je aan de slag in diverse functies op financieel-administratief gebied. Je krijgt nog veel meer mogelijkheden als je verder studeert tot registeraccountant (RA) of accountant-administratieconsulent (AA). Als registeraccountant, controleer je voornamelijk de jaarrekeningen van middelgrote en grote ondernemingen. Kies je voor de AA-richting, dan adviseer je bedrijven die de benodigde financiële kennis zelf niet in huis hebben.

Je volgt in de propedeuse hetzelfde studieprogramma als studenten van de opleidingen Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) en Finance, Tax and Advice. Je kiest bewust voor één van de drie opleidingen. Als je na het eerste jaar vindt dat Finance & Control of Finance, Tax and Advice beter bij je past, dan kun je zonder studievertraging overstappen en starten in het tweede jaar. Voorwaarde is dat je genoeg studiepunten hebt behaald.

Diploma

B

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Accountancy en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool van Amsterdam
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA AMSTERDAM

HvA, een centrum van verbinding

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun...

Lees meer over Hogeschool van Amsterdam