Technicus middenkader engineering (elektrotechniek)

Regio College
Samenvatting
Zaandam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL
Augustus

Over deze opleiding

Elektronische apparaten zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Heb je genoeg technisch inzicht? En heb jij het lef om cruciale beslissingen te nemen? Kies dan voor de opleiding Technicus Middenkader Engineering (Elektrotechniek) van het Regio College!

Wat leer je bij de opleiding techniek?

Technische systemen zijn overal om ons heen, zowel in het bedrijfsleven als bij de mensen thuis. Geautomatiseerde productiesystemen, magnetrons, tv's: dit hoort allemaal bij het vakgebied van een technicus middenkader engineering. Bij de opleiding techniek van het Regio College ben je voortdurend omringd door elektronica. Je houdt je bezig met het ontwerpen en onderhouden van nieuwe producten of systemen. En kom je ergens een storing tegen? Dan los je die met je technisch inzicht snel weer op. Daarnaast leer je hoe je moet plannen, organiseren, analyseren en testen. Want als technicus ben je verantwoordelijk voor het totale proces. De opleiding Technicus Middenkader Engineering bereidt je ook voor op een eventuele leidinggevende functie. Je ontwikkelt alle vaardigheden die je nodig hebt om de boel aan te sturen.

Opzet van de opleiding Technicus Middenkader Engineering

Bij het Regio College draait het allemaal om praktijkervaring. Volg je de opleiding Technicus Middenkader Engineering dan loop je de eerste 2 jaar 10 weken stage, en het laatste jaar ben je zelfs 20 weken op de werkvloer te vinden. Deze opleiding techniek op niveau 4 maakt deel uit van de overkoepelende opleiding tot middenkaderfuncionaris in de techniek. In het eerste jaar krijg je vakken in de richting procestechniek, werkbouwkunde en elektrotechniek. In het tweede jaar maak je pas je definitieve keuze voor een van deze opleidingen.

Diploma

Diploma

De opleiding Technicus Middenkader Engineering duurt in totaal 3 jaar. Ben je eenmaal in het bezit van een diploma dan ligt er een mooie carrière op je te wachten!

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na deze opleiding techniek?

De opleiding Technicus Middenkader Engineering van het Regio College leidt je op tot een echte vakman. Na het behalen van je diploma kun je gaan werken bij productie-, installatie- en servicebedrijven. Op je toekomstige werkplek ben je misschien wel verantwoordelijk voor grote elektrotechnische machines, maar ook consumentenelektronica en kantoormachines behoren tot jouw vakgebied. Wil je liever doorleren? Met een diploma van de opleiding Technicus Middenkader Engineering kun je gemakkelijk doorstromen naar het hbo. Zo haal je alles uit je technische talent.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Bij de BOL-opleiding Technicus Middenkader Engineering kun je instromen met een vmbo-diploma kl, gl of tl. Je moet hierbij wel de vakken wiskunde of natuur- en scheikunde 1 in je pakket hebben gehad. Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo is ook voldoende om met de opleiding techniek bij het Regio College te starten.

Kosten

  • Vanaf 18 jaar betaal je lesgeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 500.
  • De vrijwillige bijdrage bedraagt ± € 25.

Regio College

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....


Lees meer over Regio College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Technicus middenkader engineering (elektrotechniek) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Regio College

Regio College

Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Technicus middenkader engineering (elektrotechniek)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's