Verkoopspecialist

Regio College, In Zaandam
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BOL/BBL
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Een bloeiende detailhandel speelt een grote rol in de economie. En dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt hoeveel winkels er in elke stad te vinden zijn. Als verkoopspecialist neem je een onmisbare plaats in de winkels. Je weet hoe je moet verkopen, je bent klantvriendelijk én je kunt je collega's begeleiden zodat ze net zo'n goede verkoper worden als jij. Heb jij de juiste capaciteiten voor deze veelzijdige baan? Met de opleiding Verkoopspecialist van het Regio College maak je meteen een vliegende start!

Ontwikkel je talent met de opleiding tot verkoopspecialist

Verkoopspecialist

De naam zegt het eigenlijk al: een verkoopspecialist is een echte expert in alles wat met verkopen te maken heeft. Tijdens je opleiding aan het Regio College oefen je in het afhandelen van verkooptransacties. Hoe werkt de kassa? En op welke manier kun je je klanten een goede service bieden? Daarnaast leer je hoe je aangeleverde goederen het beste kunt ontvangen en verwerken. Zonder goederen in de winkel heb je immers niets om te verkopen. Maar als verkoopspecialist in de detailhandel streef je ook altijd naar de hoogste verkoopresultaten. Hoe je dat het beste kunt bereiken, leer je bij het Regio College zowel in de theorie als in de praktijk. Op je stagedagen draai je mee in verschillende winkels zodat jij je talentenoptimaal kunt ontwikkelen.

Diploma

Diploma

Je diploma als verkoopspecialist haal je bij het Regio College al binnen 2 jaar. 

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma als verkoopspecialist?

Met de opleiding Verkoopspecialist van het Regio College word je een echte topverkoper. Of je nu gaat werken in een supermarkt, kledingzaak of groot warenhuis: in elk soort winkel kun jij het verschil maken. Maar je bent niet alleen een ster in het verkopen. Want daarnaast heb je als verkoopspecialist alles in je om je collega's te begeleiden. Dit maakt het voor de detailhandel extra aantrekkelijk om jou in dienst te nemen. Heb je nog meer ambities? Dan kun je natuurlijk ook verder leren. De opleidingen Manager Handel en Ondernemer Detailhandel (beide op niveau 4) sluiten mooi aan op de kennis die je al hebt.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Heb je een vmbo-diploma kl, gl of tl? Dan heb je voldoende vooropleiding om in te stromen in de BOL/BBL-opleiding tot verkoopspecialist op mbo-niveau 3. Maar je kunt ook doorstromen als je in het bezit bent van een mbo-diploma op niveau 2. Misschien heb je wel een diploma Verkoper niveau 2 of een gelijkwaardig diploma? Hiermee kun je bij het Regio College gewoon verder leren voor een baan in de detailhandel.

Kosten

  • Je betaalt lesgeld (BOL) of cursusgeld (BBL) vanaf 18 jaar;
  • opleidingsgebonden leermiddelen ongeveer € 500;
  • vrijwillige bijdrage van € 25.

 

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Verkoopspecialist en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College