Aankomend verkoopmedewerker

ROC Rivor, In Tiel
Tijdsduur
1 of 2 jaar
Tijdsduur
1 of 2 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wat houdt je beroep in?

Als aankomend verkoopmedewerker werk je in een kleinere winkel (MKB) of bijvoorbeeld bij een groothandel of winkelketen (GWB). Dat kan in bijna elke sector. Jij neemt de artikelen in ontvangst, controleert ze en legt ze op de juiste plaats in de winkel. De presentatie van de artikelen is een belangrijke taak. Je zorgt er verder voor dat de voorraad in de winkel altijd is aangevuld.  Ook moet je als verkoopmedewerker de winkel schoonhouden. Dit doe je volgens de hygiënische voorschriften. Bij alles wat je doet moet je oog hebben voor de klant. De klant moet met vragen over het assortiment of de winkel bij jou of een collega terecht kunnen.

Je opleiding in het kort

Tijdens de opleiding ga je naar school en loop je stage (BPV) in een winkel. Je leert onder andere te assisteren bij de ontvangst en verwerking van goederen. Ook krijg je les in hoe je producten verkoopt en service verleent. Daarnaast leer je te werken met de kassa. Tijdens de stage breng je de theorie en de trainingen in de praktijk.

Wat heb je in je mars?

Het is belangrijk dat je een commerciële en dienstverlenende instelling hebt. Je moet het dus leuk vinden om mensen te helpen en je moet graag iets willen verkopen. Verder ben je  klant- en servicegericht en kun je goed samenwerken.

Na je diploma

Je kunt gaan werken of doorstromen naar een niveau 2 opleiding, bijvoorbeeld Verkoper.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvang je het mbo-diploma.

Toelatingseisen

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek en een capaciteitentest. Het intakegesprek voeren we graag met jou en je ouders/ verzorgers. We gebruiken daarbij informatie uit het inschrijfformulier, de resultaten van je capaciteitentest en het doorstroomdossier met gegevens van je vorige school. Als je geplaatst wordt, sluit je met ROC Rivor een contract: de onderwijsovereenkomst. Daarin nemen we ook op wat er aan inzet van je wordt verwacht.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Aankomend verkoopmedewerker en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC Rivor
Postbus 365
4000 AJ Tiel

Missie ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum van regio Rivierenland. Zij bieden een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Toch zijn ze een kleinschalige onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht, gedegen begeleiding en samenwerking met partners in de regio...

Lees meer over ROC Rivor