Entree Luchthaven

ROC van Amsterdam, In Hoofddorp
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Heb je een vmbo-opleiding gevolgd en geen diploma behaald? Wil je meer leren? Dan is de opleiding Entree Luchthaven voor jou de kans om door te stromen naar een mbo-opleiding niveau 2 of naar werk.

Je werkt in kleine groepen en hebt een vast lesrooster. Je volgt lessen op school en loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit vier bouwstenen:

  • Beroepsvaardigheden (op school en stage)
  • Nederlands en rekenen
  • Loopbaan & burgerschap
  • Sport en cultuur

Facilitair
Als assistent facilitair medewerker luchthaven ben je een onmisbare duizendpoot op de luchthaven. Je assisteert bij eenvoudige uitvoerende werkzaamheden. Je werk is heel afwisselend denk bijvoorbeeld aan het assisteren bij het onderhoud en beheer van de luchthaven, cateringwerkzaamheden en informatie- en receptie taken.
Je leert: het voorbereiden en uitvoeren van werkzaamheden, assisteren in de bediening, wettelijke richtlijnen: arbo, hygiƫne, veilig en gezond werken, klant- en servicegericht kunnen handelen.
Verder leren: Facilitair Medewerker Luchthaven.

Logistiek
Als assistent luchtvrachtmedewerker assisteer je bij het ontvangen en verzenden van goederen die van de ene plek van de wereld naar de andere kant moeten. Je werkt op een luchthaven samen met onder andere klanten, collega's en leveranciers. Je voert diverse werkzaamheden uit als het bouwen van de exportvracht op pallets of vliegtuigplaten en de vracht op specifieke locaties in de loods zetten. Je legt ook veel contact met collega's die voor de belading van het vliegtuig zorgen of de vrachtwagen.
Je leert: assisteren bij het ontvangen en opslaan van goederen, assisteren bij het verzamelen en verzendklaar maken van goederen, security (werken volgens de richtlijnen van de luchtvaartwet), safety (werken volgens de richtlijnen van de wetgeving Gevaarlijke Goederen).
Verder leren: Luchtvrachtmedewerker Warehouse.

Toekomstperspectief

  • Facilitair: facilitaire bedrijven binnen de luchthaven
  • Logistiek: luchthaven

Toelatingseisen

  • Je hebt geen diploma voortgezet onderwijs
  • Je bent minimaal 16 jaar
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam