Mechatronicus

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

Liften, kopieerapparaten, lasrobots, sorteermachines zijn allemaal voorbeelden van mechatronische machines. Het mechanisme hiervan wordt bestuurd door elektronica. Dat scheelt heel veel mensenwerk en zorgt ervoor dat bedrijven genoeg kunnen produceren.

Als mechatronicus weet je alles van moderne constructies van machines, mechanische en elektrische aandrijvingen en automatisering. Het ontwerpen, programmeren en regelen van besturingen maken een belangrijk deel uit van je werk. De computer speelt bij al deze toepassingen een hoofdrol. Je ontwerpt, maakt en onderhoudt zelfdenkende apparatuur, zoals robots, kopieermachines en medische apparatuur en industriƫle processen.

De vraag naar goede technici is groot en de salarissen zijn uitstekend. Je kunt ook verder leren. De weg van mbo naar hbo wordt niet voor niets de Koninklijke Route genoemd. Vaak is een verkorte hbo-opleiding mogelijk.

Toelatingseisen

  • In bepaalde gevallen is een versneld opleidingstraject mogelijk
  • Positief instroomadvies
  • Wiskunde
  • Extra eis voor de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
  • Voor meer informatie kun je contact opnemen met de school
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam