Monteur Installatietechniek

ROC van Amsterdam, In Hilversum (+1 locations)

Over deze opleiding

Warm en koud water bij de wastafel, het gasfornuis in de keuken, de afvoer van de douche, ze zijn allemaal aangesloten op leidingen. Jij weet hoe je die leidingen moet bewerken en vooral hoe je ze moet aansluiten en verbinden. Soms monteer je complete installaties, zoals een cv-ketel. Je werkt dagelijks met leidingen van staal, koper en kunststof. Een klein foutje van jou kan een lekkage voor je klant betekenen, je let dus heel goed op! Je bent vaak samen met een eerste monteur werktuigkundige installaties of de eerste monteur dak op pad om bij klanten installaties voor te bereiden en aan te leggen.

Je kunt goed samenwerken en bent altijd op zoek naar wat de klant precies wil. Een tevreden klant betekent dat jij je werk goed gedaan hebt !

De opleiding is vooral praktijkgericht. In het eerste en in het tweede jaar loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Je sluit je opleiding af met een eindproject (proeven van bekwaamheid) waarin je moet laten zien dat je de lesstof beheerst en in de praktijk kan toepassen.

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis voor de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam