Allround Verspaner

ROC van Amsterdam, In Hilversum (+1 locations)

Over deze opleiding

Een onderdeel maken voor het internationaal ruimtestation ISS, een televisiecamera of een tandartsboor?
Voor een allround verspaner zijn dat soort zaken dagelijks werk. Je werkt met moderne, computergestuurde machines. Je draait, freest, slijpt of polijst onderdelen voor speciale machines en apparaten. Je maakt bijvoorbeeld op precies de juiste plek gaten of sleuven in het materiaal. Dit moet natuurlijk zorgvuldig gebeuren. Een onderdeel voor een ruimtestation moet wel in één keer passen want je kunt niet even terug om een andere te halen.

Een slecht werkende tandartsboor zorgt natuurlijk helemaal voor ongelukken! Jij bent je daar van bewust en controleert je werk dan ook goed. Je bent een echte vakman met technisch inzicht en creativiteit. Of het nu de ruimte of het ziekenhuis in gaat ... jij weet precies hoe iets het beste gemaakt kan worden.

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze, later, ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning.

Je krijgt vakken als vakkennis, lastechnologie, materialenkennis, tekenen, tekeningen lezen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding. Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toekomstperspectief

  • Diverse metaal- en elektrotechnische bedrijven
  • Machinefabriek
  • Revisie / onderhoudswerkplaats op een scheepswerf
  • Auto- of vliegtuigindustrie

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf (voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de school)

Voorafgaand aan de intake kan een EVC-traject worden afgenomen.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam