Personeel en Arbeid (23+ traject)

ROC van Amsterdam, In Amstelveen
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Rondom personeelswerk heb je veel administratie. Salarissen en pensioenen, vakantiedagen, zieke medewerkers, ontslag van personeel en contracten voor nieuw personeel. Dit alles houd je bij als medewerker personeel en arbeid. Je hebt daarbij veel met regels en procedures te maken. Maar het gaat ook altijd om mensen.

Je helpt medewerkers als ze informatie of advies willen. Je bent als het ware de helpdesk van de organisatie. Dat is boeiend, maar kan ook moeilijk zijn. Als mensen met problemen komen, moet je ze ook goed te woord staan.

Als je de BOL-variant gaat volgen, duurt de opleiding maar 2 jaar. Dit betekent dat je snel door kunt stromen naar werk of een (hbo-) vervolgopleiding. Het BBL-traject duurt 3 jaar. Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf. De Beroepsopleidende Leerweg (BOL) is ongeveer 60% school en 40% BPV.

Toekomstperspectief

  • Afdeling personeelszaken bij diverse organisaties
  • Uitzendbureau
  • Centrum voor Werk en Inkomen (CWI)

Toelatingseisen

  • Een voldoende voor Nederlands
  • Verklaring Omtrent het Gedrag: een werkgever kan bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen; dit kan hij doen als je werkt met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen, ook als je stage loopt kan een bedrijf om een VOG vragen
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam