Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ben jij iemand die graag andere mensen individueel en/of groepsgewijs begeleidt? Dan is dit de juiste opleiding voor je. Met jouw kennis van zaken ben je in staat om mensen te begeleiden die er in hun eentje niet meer uitkomen. Dat is verantwoordelijk werk. Een goede sociaal maatschappelijk dienstverlener is betrokken bij de cliënten, maar houdt een professionele afstand. Je stelt je assertief en proactief op, toont lef, doet voorstellen, geeft je eigen mening, kan omgaan met belangentegenstellingen, weerstand en agressie en kent je eigen grenzen.

Als sociaal maatschappelijk dienstverlener richt je je op het vergroten van de zelfstandigheid, zelfredzaamheid en de maatschappelijke participatie van cliënten. Je geeft ondersteuning waar nodig en informatie over regelingen, procedures of voorzieningen. Het doel van je dienstverlening is om de zelfredzaamheid van je cliënten te vergroten door middel van goede begeleiding op basis van jouw kennis en vaardigheden.

Je volgt het eerste leerjaar onderwijs in een combinatiegroep met studenten van Sociaal Cultureel Werk. Tijdens de eerste lesperiode worden je kwaliteiten, motivatie, diploma's en werkervaring in kaart gebracht en ga je oefenen met alle programmaonderdelen. Tijdens de opleiding wordt er gewerkt met leereenheden en integrale opdrachten. De integrale opdrachten worden zoveel mogelijk in de praktijk (BPV) uitgevoerd. In de derde periode start je stage in het werkveld. Halverwege het tweede leerjaar kies je je definitieve uitstroomrichting.

Toekomstperspectief

  • Welzijnsinstellingen
  • Wijk- en buurtcentra
  • Gemeenten
  • Organisaties voor maatschappelijke opvang of algemeen maatschappelijk werk
  • Gehandicaptenzorg
  • Verpleeg- en verzorgingshuizen
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam