Vliegtuigonderhoudstechnicus Avionica

ROC van Amsterdam, In Hoofddorp
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Vliegtuigonderhoudtechnici (avionica) werken vooral bij grotere bedrijven waar onderhoud aan vliegtuigen of vliegtuigonderdelen plaatsvindt. Dit kan op een vliegveld zijn of bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in het onderhoud van vliegtuigonderdelen. Werken in de luchtvaart vraagt om nauwkeurigheid. Je werkt altijd volgens nauwkeurig omschreven procedures. Op de onderhoudsafdeling werk je aan of in het vliegtuig óf je werkt in de aangrenzende werkplaats (shop), waar meer specialistische handelingen worden verricht.

Het zwaartepunt van de werkzaamheden is afhankelijk van de specialistische (bedrijfs - )opleiding en kan op avionisch en elektrotechnisch vlak liggen. Desgewenst begeleid je minder ervaren onderhoudspersoneel of geef je leiding aan lager opgeleid personeel. Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor je eigen werkzaamheden.

Als vliegtuigonderhoudtechnicus ben je specialist in luchtvaarttechniek. Je test, repareert en onderhoudt vliegtuigen. Je werkzaamheden hebben vooral betrekking op de elektronische delen van een vliegtuig.

Extra certificaten
Naast je WEB-diploma op niveau 4 word je onder bepaalde voorwaarden ook in de gelegenheid gesteld de PART-certificaten categorie B2 te behalen. Hiermee verwerf je na voldoende ervaringsjaren in een PART-erkend bedrijf een aftekenbevoegdheid.

Toelatingseisen

  • Goedkeuring aanvraag legitimatie Schipholpas
  • Een voldoende voor Nederlands en Engels
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam