Middenkaderfunctionaris Bouw en Infra

ROC van Flevoland, In Lelystad
Tijdsduur
3 tot 4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4
Tijdsduur
3 tot 4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Het ontwerpen en realiseren van een bouwplan spreekt veel mensen tot de verbeelding. Als dat bij jou ook het geval is, is dit een uitstekende opleiding. Het is mooi als je kunt meehelpen om iets op te bouwen of te onderhouden. Deze opleiding geeft je daar de gelegenheid toe. Heb je interesse voor alles wat te maken heeft met de bouw van wegen, spoorwegen, waterwegen, dijken en bruggen, dan past de richting Infra uitstekend bij jou.

Deze opleiding wordt aangeboden via de BOL-variant. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is deze dagopleiding heel praktijkgericht. Er wordt in teamverband of individueel gewerkt aan projecten die theoretisch worden ondersteund. Je werkt veel met de computer bij het tekenen, plannen, bestekken / begroten, etc.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je kunt gaan werken bij onder andere architectenbureaus, makelaardij, ingenieursbureaus, aannemersbedrijven of woningbouw. Als middenkaderfunctionaris ben je betrokken bij het ontwerp, advies en realisatie van bouwplannen. Dat kan heel breed zijn, maar juist ook heel specialistisch. Je wordt bij je werkzaamheden betrokken bij tekeningen, bestekken, begrotingen / offertes, planningen, constructies, uitvoeringsaspecten en onderhoud van gebouwen. Je kunt na deze opleiding gaan werken in organisaties, bedrijven en instellingen die de gebouwde omgeving en infrastructuur vormgeven, realiseren en onderhouden. Kies je voor Infra? Dan werk je projectmatig aan opdrachten die te maken hebben met de aanleg van spoor-, water-, rijwegen en riolering. Je voert daarvoor de projectadministratie uit, je organiseert, je maakt en controleert bouwtekeningen, je coördineert alle werkzaamheden.
Kortom je draagt bij aan de inhoud van een project en zorgt er ook voor dat het project goed draait en blijft draaien. Afhankelijk van je interesse kun je terecht bij gemeentelijke diensten, rijksdiensten, aannemers, adviesbureaus of ingenieursbureaus.

Verder leren?

Na het behalen van dit diploma kun je ervoor kiezen door te leren op hbo-niveau, bijvoorbeeld hbo-Bouwkunde, hbo-Civiele Techniek, hbo-Bouwkundig Ingenieur of hbo-Lerarenopleiding.

Toelatingseisen

Op deze dagopleiding ben je van harte welkom met het vmbo-diploma theoretische leerweg of het vmbo-diploma gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg met het vak wiskunde. Ook volstaat het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 of het mbo-diploma op niveau 2.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland