Constructie Repair Specialist

ROC van Amsterdam, In Hoofddorp
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Constructie repair specialisten werken vooral bij grotere bedrijven waar onderhoud aan vliegtuigen of vliegtuigonderdelen plaatsvindt. Dit kan op een vliegveld zijn of bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in het onderhoud van vliegtuigonderdelen. Werken in de luchtvaart vraagt om nauwkeurigheid. Je werkt altijd volgens nauwkeurig omschreven procedures. Op de onderhoudsafdeling werk je aan of in het vliegtuig óf je werkt in de aangrenzende werkplaats (shop), waar meer specialistische handelingen worden verricht.

Het zwaartepunt van de werkzaamheden is afhankelijk van de specialistische (bedrijfs-)opleiding en kan liggen op het vervaardigen van onderdelen voor vliegtuigen uit (metalen) plaatmateriaal, composieten en vezelversterkende kunststof met alle voorkomende 2D- en 3D bewerkingen. Desgewenst kun je minder ervaren onderhoudspersoneel begeleiden. Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor je eigen werkzaamheden.

Extra kwalificaties
Naast je WEB-diploma op niveau 3 word je ook (tegen betaling) in de gelegenheid gesteld de PART-certificaten categorie A te behalen. Hiermee verwerf je een aftekenbevoegdheid na voldoende ervaringsjaren in een PART-erkend bedrijf. De kosten per aanbieding van een PART toets zijn €60. Bij niveau 3 gaat het om 12 certificaten.

Toelatingseisen

  • Goedkeuring aanvraag legitimatie Schipholpas
  • Een voldoende voor Nederlands en Engels
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam