Ondernemer Detailhandel

ROC van Flevoland, In Almere
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4

Over deze opleiding

Een ondernemer is een echte duizendpoot. Je krijgt met van alles en nog wat te maken en in het begin sta je er wellicht ook alleen voor. Je runt je eigen zaak, jij bepaalt het beleid. Van marketing tot verkoop, het personeel en de financiën. Deze opleiding is daarom helemaal op het lijf geschreven van ondernemende mensen die zo’n stap wel aandurven.

De opleiding bieden we aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en je doet praktijkervaring op tijdens stage. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is deze dagopleiding heel praktijkgericht. Op school werken we veel met computerprogramma’s waarmee je de opdrachten ontvangt en uitwerkt. Je krijgt begeleiding van de docenten en een coach. Tijdens de stages word je begeleid door een praktijkopleider van het leerbedrijf. Bij MBO College Almere maakt deze opleiding deel uit van de Brede Handelsopleiding. In het eerste jaar volg je generieke en beroepsgerichte basisvakken en maak je kennis met de groot- en detailhandel.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je geeft leiding aan een kleine, zelfstandige onderneming. Je moet zorgen voor een goed verzorgde winkel, klantenbinding en het onderhouden van een assortiment. Je voert de werkzaamheden zelf uit, soms ondersteund door personeel. Die werknemers moet je goed begeleiden. Ook onderhoud je contacten met leveranciers, de gemeente, financieringsinstellingen, bedrijfsverenigingen en collega-ondernemers.

Verder leren?

Je zou hierna door kunnen leren op het hbo, bijvoorbeeld hbo-Commerciële Economie, hbo- Retail Management, hbo-Bedrijfseconomie, hbo-Media en Entertainment Management (MEMM) of hbo-Management, Economie en Recht (MER).

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbodiploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, waarbij je minimaal een zes op je eindlijst hebt voor Economie en Wiskunde. Het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 volstaat ook. Je kunt ook instromen als je een relevant mbo-diploma op niveau 3 hebt behaald, bijvoorbeeld Verkoopspecialist detailhandel of Eerste verkoper.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland