Secretarieel Medewerker (+ Vakroute 2/3)

ROC van Flevoland, In Almere
Tijdsduur
1 tot 2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2
Tijdsduur
1 tot 2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2

Over deze opleiding

Met dit diploma op zak ben jij straks verzekerd van een afwisselende baan. Een bedrijf is doorlopend in beweging en jij maakt daar deel van uit. Met dit diploma kun je in veel verschillende soorten bedrijven gaan werken, ieder bedrijf heeft immers een administratie. Je wordt opgeleid tot administratief medewerker en daarbij kun je kiezen uit twee specialisaties: bedrijfsadministratief medewerker of secretarieel medewerker.

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stages loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de BOL heel praktijkgericht. Op MBO College Almere volg je in het eerste jaar van deze opleiding de basisvakken (Nederlands, rekenen, ICT, etc.) en beroepsgerichte basisvakken samen met de opleidingen Verkoper detailhandel 2 en Logistiek medewerker 2.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als bedrijfsadministratief medewerker help je mee bij de verwerking van financiële gegevens op de administratie van een bedrijf of administratiekantoor en doe je ondersteunend administratief werk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de verwerking van de in- en uitgaande post. Als secretarieel medewerker ben je bezig met het verzorgen van de correspondentie, archiveren, telefoon beantwoorden en gegevens invoeren. Als receptionist of telefonist ben je vaak het visitekaartje van het bedrijf. Je beantwoordt de telefoon en je verwijst bezoekers door. Daarnaast verricht je administratieve werkzaamheden.

Verder leren?

Je kunt een opleiding op niveau 3 volgen, bijvoorbeeld een opleiding tot secretaresse (Secretariële beroepen), of doorstuderen voor financieel administratief medewerker (Financiële beroepen). Je kunt bij MBO College Almere met dit diploma op zak ook via de Vakroute doorstuderen op niveau 3 voor Verkoopspecialist mode of Verkoopspecialist detailhandel. Deze Vakroute kenmerkt zich door veel praktijkgerichte lessen en stages. Je wordt dus heel beroepsgericht opgeleid tot vakman of vakvrouw. Vakmensen waar de arbeidsmarkt om staat te springen.

Toelatingseisen

Je bent welkom met het vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg, waarbij het vak Economie of Wiskunde gewenst is. Het is in je voordeel als je het afdelingsprogramma Administratie hebt afgerond of het combinatieprogramma Handel en Administratie.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland