Servicetechnicus Elektrotechniek

ROC van Flevoland, In Almere
Tijdsduur
1-3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4
Tijdsduur
1-3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Kies je voor BBL? Dan kies je voor een beroep en voor werken. Daar heb je een praktijkovereenkomst voor nodig. Je werkt vier dagen per week. Eén dag per week krijg je op school theorie.

Kies je voor BBL? Dan kies je voor een beroep en voor werken. Daar heb je een praktijkovereenkomst voor nodig. Je werkt vier dagen per week. Eén dag per week krijg je op school theorie.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Dankzij jou werken kopieermachines, liften, treinen, tv’s, alarmsystemen, productiemachines en andere elektrotechnische machines, installaties en apparaten naar behoren. Als er een storing is, zorg jij ervoor dat deze verholpen wordt. Wanneer een service- en onderhoudsbeurt nodig is, plan je deze in en voer je hem ook uit. Je zorgt voor het inregelen, afstellen, programmeren van de besturing of aandrijving. En als het nodig is, breng je ook verbeteringen aan. Je hebt veel met klanten te maken, het is dus belangrijk dat je dienstverlenend en klantgericht bent. Als Servicetechnicus Elektrotechniek weet je heel goed welke wettelijke eisen gelden en deze pas je toe in je werk. Verder heb je verantwoordelijkheidsgevoel, ben je zelfverzekerd, besluitvaardig, flexibel en creatief.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kan je doorstuderen aan het hbo, bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Lerarenopleidingen of Industriële Automatisering.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbo-diploma theoretische leerweg of het vmbo-diploma gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg met het vak wiskunde. Ook volstaat het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 of een relevant mbo-diploma op niveau 3. Als je kiest voor deze opleiding en tijdens je studie blijkt dat een niveau 3 opleiding beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland