Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

International Academy of Osteopathy (IAO)

The International Academy of Osteopathy (IAO)

De IAO biedt moderne & academische opleidingen in de osteopathie aan. De academie streeft ernaar om haar studenten op te leiden tot veilige, competente en onafhankelijke osteopaten. Studenten kunnen het Diploma in Osteopathie, de Bachelor of Science with Honours in Osteopathic Studies en/of de Master of Science in Osteopathie, volledig conform met het Bologna Proces, behalen. Naast cursuslocaties in Zeist, Antwerpen en Gent, biedt de IAO ook osteopathie-opleidingen aan in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Egypte.

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Student staat centraal

Bij de IAO staat de individuele student centraal. Een student volgt de opleiding osteopathie die het best bij hem/haar past. Studenten zonder medische voorkennis kunnen starten met de voltijdse opleiding (5 jaar). Studenten met medische voorkennis hebben verschillende opties, afhankelijk van het reeds behaalde diploma:  Modulaire opleiding (4 jaar) postgraduate opleidingen en/of de cursus manipulaties (7 modules gedurende 1 jaar).

Het doel van de International Academy of Osteopathy

De IAO wil haar studenten opleiden tot veilige, competente en onafhankelijke osteopaten. Daarom bieden ze moderne opleidingen aan die beantwoorden aan de hoogst mogelijke academische standaarden. De IAO hecht veel waarde aan een goede wetenschapelijke onderbouwing (Evidence Based Practice). Van hun studenten wordt verwacht dat ze steeds handelen vanuit een ruime wetenschappelijke kennis.

De IAO zet zich ook in voor de academisering van het osteopathische beroep en voor de erkenning van het beroep in alle landen waar zij de lessen organiseren. Samenwerking met de bestaande medische beroepen is uiteraard van groot belang.

Daarnaast investeert de IAO ook veel energie in het publiceren van boeken over osteopathie, ook e-books, en het ontwikkelen van mobiele applicaties i.v.m. osteopathie.


Toon alle opleidingen van The International Academy of Osteopathy (IAO)

Videopresentatie

Opleidingen - The International Academy of Osteopathy (IAO)

Opleidingen Tijdsduur Plaats
Cursus Manipulaties 1 jaar Meerdere (4)
Fulltime Master opleiding Osteopathie 5 jaar Gent
Master of Science in Osteopathie Meerdere (4)
Osteopathie in de pediatrische geneeskunde 8 dagen Gent
Osteopathie in de sport 8 dagen Gent
Parttime opleiding Osteopathie 4 jaar Meerdere (4)

Bekijk alles

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in The International Academy of Osteopathy (IAO) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Categorieën

Gezondheid

   Verzorging

Contactgegevens The International Academy of Osteopathy (IAO)

The International Academy of Osteopathy (IAO)

Campus Kleindokkaai 3-5
9000 Gent

 Bekijk telefoonnummer
www.osteopathie.eu


Beoordelingen van studenten

Gemiddelde score 5

Gebaseerd op 4 reviews

Dimitri Lenaers
(5)
Als docent aan de parttime opleiding Osteopathie aan de IAO in Antwerpen en Zeist kan ik kort samenvattend stellen dat een keuze voor de IAO een keuze voor kwaliteit is! Wij proberen als docententeam de studenten zoveel mogelijk passie voor het mooie beroep mee te geven. Door voldoende tijd en energie te steken in het aanleren van het osteopath...
Toon meer
De Bruyne
(5)
kwalitatief hoogstaand cursusmateriaal - praktijklessen theoretisch goed onderbouwd en toch zeer praktijkgericht - veel mogelijkheden tot inoefenen met persoonlijke begeleiding - na elke module is de materie reeds toepasbaar in de praktijk - individuele begeleiding tijdens het inoefenen van technieken - theoretische examens kunnen zelf worden in...
Toon meer
De Bruyne
(5)
Kwalitatief hoogstaand cursusmateriaal - praktijklessen goed theoretisch onderbouwd, veel ruimte voor het inoefenen van de technieken - assistentie tijdens praktijklessen - persoonlijk contact met docenten - mogelijkheid tot individuele begeleiding - vlotte communicatie met ombudsman
Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over The International Academy of Osteopathy (IAO)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen
Institute rating
(5,0)
Gebaseerd op 4 reviews

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's