WO Bachelor

Taal en communicatie (Nederlands)

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

In de UvA-bachelor Taal en communicatie leer je hoe taal gebruikt wordt om te informeren en te overtuigen. Ook leer je een moderne vreemde taal.

Hoe komt het dat de ene politicus er wel in slaagt zijn publiek te overtuigen en de andere politicus niet? Waarom wordt de ene brochure gelezen en de andere in de prullenmand gegooid?
Bij succesvol communiceren komt heel wat kijken. Een grote woordenschat en beheersing van de grammaticale regels van een taal zijn een eerste vereiste. Maar wil je mensen enthousiast maken voor een voorstel of ze ervan overtuigen dat een plan goed is, dan moet je ook kennis hebben van de processen die hierbij een rol spelen.
In de bachelor Taal en communicatie bestudeer je die processen en komen alle facetten van schriftelijke en mondelinge communicatie aan bod. Daarnaast leer je een vreemde taal.
Taal en communicatie is een traject in de bachelor Nederlandse taal en cultuur. Dit is jóuw studie als je wilt werken als communicatiedeskundige, woordvoerder of voorlichter, redacteur, vertaler, radio- of televisiemaker. Je houdt ervan om heel precies naar teksten te kijken en hebt belangstelling voor argumentatie en de manier waarop mensen in discussies proberen hun doelen te bereiken. Ook kun je analytisch denken en ben je geïnteresseerd in het beoordelen van schriftelijke en mondelinge communicatie.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Taal en communicatie (Nederlands) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam