Taalreizen

High School in Canada

Information Planet, In Toronto
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

HIGH SCHOOL IN CANADA: LIVE THE CANADIAN EXPERIENCE

Kies jouw High School in Canada en ervaar het ultieme avontuur: ga in Canada naar school, leer vloeiend Engels en/of Frans, ga in het weekend skiën en ervaar het dagelijkse Canadese leven. Een wereldervaring! 

Een High School traject, semester of jaar is een ervaring die je vormt voor de rest van je leven. Je hebt de tijd om jezelf te ontwikkelen en te kijken welke activiteiten en vakken het beste bij jou passen. Zo kom je erachter wat je kunt gaan studeren, wat voor werk je later wilt gaan doen en waar je passie ligt. Bij ons unieke High School programma stemmen we je vakkenpakket af op jouw wensen. Geef je voorkeur op voor een school district, een specifieke High School waar je naar school wilt en zelfs het type gastgezin waarbij wilt gaan wonen. Je kunt starten met een High School jaar vanaf 11 tot 19 jaar. Er is geen niveau vereiste voor Engels. Je leert immers razendsnel Engels tijdens je verblijf in Canada!

Iedere High School ervaring is uniek. Creëer jouw eigen geweldige High School ervaring. 

CANADESE SCHOOLSYSTEEM

Als je naar een High School in Canada gaat ziet je dag er anders uit dan je gewend bent in Nederland. Je krijgt een andere dagindeling en je krijgt op een andere manier les. De lessen duren langer, er wordt meer nadruk gelegd op activiteiten en ook na school is er een ruime keuze aan dingen die je kunt doen.

Stel je eigen vakkenpakket samen

Kies je eigen vakkenpakket! Je kunt kiezen uit reguliere vakken, zoals Engels, Frans of wiskunde. Maar je kunt ook “nieuwe” vakken ontdekken, zoals dans, leiderschap, presenteren, creatief schrijven en koken. Zo kom je erachter waar je goed in bent en wat je in de toekomst wil gaan doen.

Hoe zien jouw lessen eruit?

Het Canadese schoolsysteem kent 12 klassen. Afhankelijk van je leeftijd wordt je in één van de laatste klassen geplaatst. Omdat je zelf je vakkenpakket samenstelt, volg je de lessen in verschillende groepen. Zo maak je nog sneller nieuwe vrienden. De lesduur varieert per school. Je kunt 45 minuten les hebben, maar je kan ook dieper ingaan op de leerstof tijdens een les van 1,5 uur.

Programma High School Canada

Het High School programma in Canada is naar eigen wensen in te delen. Je kiest je eigen High School, geeft een voorkeur voor het type gastgezin, je stelt zelf je vakken samen en bepaalt hoe lang je het High School programma wilt volgen.

Lees hier de uitgebreide informatie over het programma High School Canada.

BUITENSCHOOLSE ACTIVITEITEN

Je hoeft je niet te vervelen tijdens je High School avontuur. Tijdens je lessen kun je al veel activiteiten doen, je hebt lessen kamperen, hiken en skiën! Maar ook na school zijn er veel leuke dingen om te ondernemen. Ga bij een theatergroep en speel de sterren van de hemel. Of ga sporten en train voor competities. Ijshockey is enorm populair in Canada en veel studenten kiezen hier dan ook voor. Canadezen doen veel buiten. Trek er lekker op uit in de weekenden, zodat je veel van het land kunt zien. 

Diploma

Je kunt een volledig High School Year volgen of kiezen voor een High School Semester. Je gaat dan voor een half jaar naar Canada. Er zijn ook High Schools waar je een kort High School programma zelf samen kunt stellen. Je verblijft dan bijvoorbeeld voor 3 maanden in Canada. Wil je na je middelbare school kort een High School traject volgen? We hebben dan speciale zomerprogramma’s. Leer Engels in de maanden juli en augustus en ervaar hoe het is om in Canada naar school te gaan.

Verbreed je horizon, studie- en carrièremogelijkheden en kom terug met een bredere kijk op de wereld.

Enthousiast geworden? Onze studie- en reisspecialisten staan voor je klaar om je verder te helpen. Neem contact op met ons en ga naar een echte High School in Canada!

Toelatingseisen

Canadezen staan erom bekend dat ze erg gastvrij zijn. We werken dan ook met veel gezinnen die jou een Canadees thuis willen geven. Als uitwisselingsstudent wordt je opgenomen in een gezin. Je geeft een voorkeur op voor een type gezin dat het beste bij jou past. Is dat een groot gezin, een creatief gezin, een gezin dat in het centrum woont of juist liever dichtbij de natuur? Je kan het allemaal aangeven en onze partner probeert een zo aansluitend mogelijk gastgezin te zoeken. We werken met gastgezinnen die al jaren uitwisselingsstudenten in huis hebben. Zij doen dit vrijwillig en willen je graag alles wat Canada te bieden heeft laten zien. Je bent een volwaardig gezinslid en draait dus gewoon mee. Je gaat mee naar de basketbaltraining van je Canadese broertjes en op zondag ga je met heel de familie barbecueën en wandelen door de natuur.

Information Planet
Liniestraat 19
4816 BG

Information Planet is de specialist op het gebied van studeren, werken en reizen in het buitenland. Met ruim 20 jaar ervaring hebben onze studie- en reisadviseurs de juiste kennis in huis om jouw perfecte taalcursus, High School of studie in...

Lees meer over Information Planet