ICT-beheerder

Regio College, In Zaandam
Tijdsduur
2,5 - 3 jaar
Next course start
Augustus of januari zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL/BBL
Tijdsduur
2,5 - 3 jaar
Next course start
Augustus of januari zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Opleiding ICT-Beheerder

Weet jij alles van computers en blijf je graag op de hoogte van de nieuwste ICT-techniek? Dan ben je de perfecte kandidaat voor de opleiding ICT-beheerder van het Regio College. Met deze studie maak je van je hobby je beroep!

Wat leer je bij de ICT-beheerder opleiding?

ICT beheerder

Een ICT-beheerder weet alles van informatiesystemen. Onder leiding van ervaren docenten leer je bij het Regio College hoe je deze informatiesystemen ontwikkelt en beheert. Je doet kennis op van allerlei soorten netwerken en besturingssystemen, en die kennis is onmisbaar als er ergens een storing optreedt. Natuurlijk leer je ook hoe je deze storingen op moet lossen zodat de servers snel weer optimaal functioneren. Bij de opleiding ICT-beheerder werk je zelfstandig én in teamverband. Op deze manier word je goed voorbereid op het echte bedrijfsleven. Het eerste half jaar valt de ICT-beheerder opleiding samen met de opleidingen Applicatieontwikkelaar en Medewerker Beheer ICT. Je volgt vakken in al deze richtingen zodat je na een half jaar zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Ontwikkel jezelf met stages en aanvullende cursussen

Een goede stage vergroot de kans op een baan. Volg je de BOL-opleiding ICT-beheerder dan heb je in het tweede en derde jaar een lange stageperiode. Bij de BBL-opleiding van het Regio College ben je zelfs 3 of 4 dagen per week op de werkvloer te vinden. Maar ook met aanvullende certificaten laat je je toekomstige baas zien wat je allemaal in huis hebt. Bij het Regio College is het dan ook mogelijk om aanvullende certificaten van Microsoft, Cisco of Aries te halen.

Aankomende startdata

1 course available

Augustus of januari

  • Default Event Type
  • Zaandam

Diploma

Diploma

De ICT-beheerder opleiding van het Regio College duurt 2,5 tot 3 jaar. Heb je al een mbo-diploma ICT op niveau 3 dan ben je na 2 jaar zelfs al klaar om je diploma op te halen.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je opleiding ICT-beheerder?

Met een diploma van de ICT-beheerder opleiding van het Regio College ben je klaar voor de arbeidsmarkt. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken op een ICT-afdeling van een ziekenhuis of een verzekeringskantoor. En wat dacht je van een baan bij een ICT-bedrijf dat computersystemen voor andere bedrijven aanlegt? Maar met deze mbo-opleiding op niveau 4 kun je ook doorstromen naar het hbo. Een opleiding als Bedrijfskundige Informatica en System & Network Engineering ligt mooi in het verlengde van jouw mbo-studie.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Als je geïnteresseerd bent in de nieuwste ICT-techniek dan wil je natuurlijk graag worden toegelaten op de ICT-beheerder opleiding van het Regio College. Heb je een vmbo-diploma kl, gl of tl? Of ben je in het bezit van een mbo-diploma op niveau 3? Dan voldoe je aan de toelatingseisen voor de opleiding ICT-beheerder.

Kosten

  • Vanaf 18 jaar betaal je cursusgeld (BBL) of lesgeld (BOL). Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 450.
  • De niet-opleidingsgebonden kosten bedragen ± € 25.
  • Heb je nog geen laptop, dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 500.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in ICT-beheerder en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College