ICT-beheerder

ROC van Amsterdam, In Hilversum (+1 locations)

Over deze opleiding

Als ICT-beheerder ben je een allround medewerker en dé spil op de ICT-afdeling. Jij bent verantwoordelijk voor het beheer, de beveiliging en het onderhoud van o.a. de netwerken, computers en telefoons. Je stelt richtlijnen en procedures op voor het beheer en het gebruik van de systemen. Ook coördineer je het systeemonderhoud en heb je contact met de leveranciers.

Een ICT-beheerder werkt (meestal) niet alleen. In sommige gevallen geef je leiding aan een team van ICT-medewerkers. Zij voeren jouw plannen uit en jij helpt natuurlijk mee.

Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf. De Beroepsopleiding Leerweg (BOL) is ongeveer 60% school en 40% BPV. De Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) is ongeveer 20% school en 80% BPV.

Amsterdam: de opleiding duurt 3 jaar met een vmbo-t diploma of overgangsbewijs 3-4 havo/vwo. Als je de vooropleiding Medewerker Beheer ICT niveau 3 hebt gedaan, duurt deze opleiding 2 jaar.

Hilversum: de opleiding duurt 3 jaar met een vmbo-t diploma of overgangsbewijs 3-4 havo/vwo. Als je de vooropleiding Medewerker Beheer ICT niveau 3 hebt gedaan, duurt deze opleiding 1 of 2 jaar afhankelijk van de door jou behaalde certificaten. Tijdens de opleiding behaal je Cisco certificaat CCNA2.

Toelatingseisen

  • Aanvullende eis bij de BBL-opleiding: een arbeidsovereenkomst voor een duur van minimaal 6 maanden bij een erkend leerbedrijf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam