Metselaar

Regio College, In Zaandam (+1 locations)
Tijdsduur
2 jaar
Next course start
Je kunt op ieder moment instromen zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2 BOL/BBL
Tijdsduur
2 jaar
Next course start
Je kunt op ieder moment instromen zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2 BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

metselaarWeet jij van aanpakken en zie jij jezelf al rondlopen op de bouwplaats? Schrijf je dan in voor de opleiding Metselaar van het Regio College. Je werkt je met je handen, leert bouwtekeningen lezen en na afloop van de opleiding zien al jouw gemetselde muren er perfect uit. Dit is puur vakmanschap!

Regio College leert je alles over het vak van metselaar

De meeste Nederlandse huizen en bedrijfspanden bestaan grotendeels uit metselwerk. Maar om een veilig en stevig pand neer te zetten, moet je natuurlijk wel goed weten wat je doet.

Bij het Regio College vergroot je je kennis van:

  • Materialen, gereedschap en machines.
  • Het uitvoeren van metselwerkzaamheden en lijmwerkzaamheden.
  • Hoe je moet werken aan de hand van bouwtekeningen.

Het Regio College biedt de opleiding Metselaar inclusief casco lijmwerk én de opleiding Metselaar inclusief lichte scheidingswanden aan.

Beide richtingen zijn te volgen als BOL- en als BBL-opleiding. En bij de beroepsopleidingen van het Regio College draait het allemaal om de praktijk. Door middel van stages en praktijkopdrachten krijg je het vak van metselaar al snel onder de knie.

Aankomende startdata

1 course available

Je kunt op ieder moment instromen

  • Default Event Type
  • Zaandam

Diploma

Diploma

Doorloop je de metselaar opleiding met succes dan heb je in maximaal 2 jaar je diploma op zak. Dus wil jij een echt vak leren én ben je niet bang om je handen uit je mouwen te steken? Vraag dan vrijblijvend informatie aan voor de metselaar opleiding van het Regio College!

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je metselaar opleiding?

Als afgestudeerd metselaar heb je twee mogelijkheden: direct aan het werk of toch nog verder doorleren om jezelf te ontwikkelen. Wie aan het werk gaat, komt meestal in dienst van een bouwbedrijf of een aannemersbedrijf. Samen met de rest van het team ben jij verantwoordelijk voor de bouw van nieuwe rijtjeshuizen, flats of grote villa's. Naast aannemers die vooral nieuwbouwprojecten doen, zijn er ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in renovatie van historische gebouwen. En deze bedrijven kunnen een vakkundig metselaar als jij natuurlijk goed gebruiken. Leer je na de opleiding Metselaar toch liever nog even door? Met de vervolgopleiding Allround Metselaar op niveau 3 haal je alles uit jezelf.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

De opleiding Metselaar is een BBL/BOL opleiding op mbo niveau 2. Om te worden toegelaten tot de metselaar opleiding heb je een vmbo-diploma bl met wiskunde of natuur- en scheikunde 1 nodig. Ook een mbo-diploma Assistent Bouw en Infra (niveau 1) geeft je toegang tot de opleiding Metselaar. Heb je je eenmaal aangemeld bij het Regio College dan krijg je eerst een uitgebreide intake. Deze intake duurt 1 tot 2 weken en het helpt je bepalen of je bij de metselaar opleiding echt op de juiste plek zit.

Kosten

  • Vanaf 18 jaar betaal je lesgeld (BOL) of cursusgeld (BBL). Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 560.
  • Vrijwillige bijdrage ± € 25.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Metselaar en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College