Netwerk en mediabeheerder

Regio College, In Zaandam
Tijdsduur
2,5 - 3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
2,5 - 3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Een goed werkend computernetwerk is in het moderne bedrijfsleven onmisbaar geworden. Zodra er een storing optreedt in de soft- of hardware leidt dat dan ook direct tot grote problemen. Weet jij hier wel een oplossing voor? Dan zit je helemaal op je plek bij de opleiding Netwerk en mediabeheerder van het Regio College!

Wat leer je bij de netwerk- en mediabeheerder opleiding?

Netwerk en mediabeheerder

Een netwerk- en mediabeheerder is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor alles wat met soft- en hardware te maken heeft. Zit er een storing in het emailprogramma? Of hapert de printer keer op keer? Als netwerk- en mediabeheerder weet je meteen wat je moet doen. Bij de netwerk- en mediabeheerder opleiding van het Regio College leer je hoe je storingen opspoort en hoe je ze oplost. Maar je houdt je ook bezig met het ontwerpen en implementeren van informatiesystemen. Ondernemingen blijven zich immers ontwikkelen en daar moet de software op worden aangepast. Het eerste half jaar valt je studie samen met de opleidingen Medewerker Beheer ICT en ICT-beheerder. Na die periode maak je pas een definitieve keuze.

Doe extra kennis op met cursussen en stages

De ICT-wereld staat nooit stil. Daarom is het als netwerk- en mediabeheerder belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Het Regio College organiseert aanvullende cursussen waar je extra certificaten van Microsoft, Aries of Cisco kunt halen. Tijdens het tweede en derde jaar van de Netwerk en mediabeheerder opleiding ga je ook een paar maanden op stage. Hier doe je volop ervaring op zodat jij je toekomstige werkgever heel wat te bieden hebt

Diploma

Diploma

Om als netwerk- en mediabeheerder aan het werk te gaan, heb je 2,5 tot 3 jaar studie voor de boeg. De opleiding Netwerk en mediabeheerder van het Regio College sluit je natuurlijk af met een diploma. Ben je al in het bezit van een mbo-diploma ICT op niveau 3 dan duurt de opleiding wat korter, namelijk 2 jaar.

Toekomstperspectief

Hoe ziet je toekomst eruit met de opleiding Netwerk- en mediabeheerder?

Als je bent afgestudeerd als netwerk- en mediabeheerder dan kun je bijvoorbeeld aan het werk op de ICT-afdeling van een multinational of van een verzekeringskantoor. Maar systeembeheerders kunnen jouw opgedane kennis goed gebruiken. Heb je de netwerk- en mediabeheerder opleiding van het Regio College met succes afgerond dan is het zelfs mogelijk om door te stromen naar het hbo. Misschien ga je wel verder met de studie Informatica of vind je helemaal je draai bij de opleiding Communication & Multimedia Design.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een goede kennis van computers is natuurlijk onmisbaar als je de opleiding Netwerk- en mediabeheerder wilt starten. Daarnaast heeft het Regio College nog meer toelatingseisen. Zo heb je minimaal een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of een vmbo-diploma kl, gl of tl nodig. Met een mbo-diploma op niveau 3 kun je ook doorstromen naar deze Netwerk en mediabeheerder opleiding.

Kosten

De kosten van deze opleiding bedragen:

  • Lesgeld (vanaf 18 jaar);
  • opleidingsgebonden leermiddelen ongeveer € 450;
  • Een vrijwillige bijdrage van € 25;
  • de aanschaf van een laptop als je die nog niet hebt.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Netwerk en mediabeheerder en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College