Netwerkbeheerder

ROC van Amsterdam, In Hilversum
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Medewerkers van een bedrijf maken veel gebruik van het netwerk. Ze maken documenten, versturen e-mails, geven presentaties en voeren telefoongesprekken. Als netwerkbeheerder richt je je vooral op het onderhoud, het beheer en de beveiliging van kleine tot middelgrote netwerken. Daarvoor gebruik je allerlei protocollen, besturings- en toepassingssoftware. Zelfstandig of in teamverband bewaak je het netwerk (inclusief intranet en internet) tegen bijvoorbeeld virussen. Ook houd je je ogen goed open voor nieuwe producten en praat je veel met je collega's hierover. Als er een probleem is dan los je het op en je zorgt dat het niet nog eens gebeurt.

Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf. De Beroepsopleidende Leerweg (BOL) is ongeveer 60% school en 40% BPV. De Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) is ongeveer 20% school en 80% BPV.
De opleiding duurt 3 jaar met een vmbo-t diploma of overgangsbewijs 3-4 havo/vwo. Als je de vooropleiding Medewerker Beheer ICT niveau 3 hebt gedaan, duurt deze opleiding 1 of 2 jaar afhankelijk van de door jou behaalde certificaten. Tijdens de opleiding behaal je Cisco certificaten CCNA2, CCNA3 en CCNA4.

Toelatingseisen

  • Aanvullende eis bij de BBL-opleiding: een arbeidsovereenkomst voor een duur van minimaal 6 maanden bij een erkend leerbedrijf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam