Allround Constructiewerker

ROC van Amsterdam, In Amsterdam (+1 locations)
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Houd je van dingen in elkaar zetten en zie je er goed uit met een veiligheidshelm? Dan ben je misschien wel een geboren constructiewerker.

Als constructiewerker maak, repareer of onderhoud je onderdelen van constructies of apparaten. Je werkt vooral met metaal, maar soms ook met andere materialen zoals aluminium of kunststof. Je maakt bijvoorbeeld een schroef voor een schip of een stalen boomconstructie voor een hijskraan.

Met een sterk staaltje technisch en ruimtelijk inzicht plaats en monteer je de onderdelen op de juiste plaats. Dit doe je in de werkplaats of op locatie bij een opdrachtgever. Daarna controleer je of alles goed en veilig in elkaar zit. Je hebt dus heel wat verantwoordelijkheid. Met jouw hijskraan worden straks bijvoorbeeld zeecontainers uit een vrachtschip getakeld, dus alles moet goed werken!

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakkennis, lastechnologie, materialenkennis, tekenen, tekeningen lezen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding.

Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toekomstperspectief

  • Metaalproductenindustrie, grote en kleine bedrijven in de constructie, pijpenbewerking en lassen
  • Toeleveringsbedrijven
  • Machine- en apparatenbouw
  • Transportmiddelenindustrie, scheepsbouw en petrochemie
  • Offshore

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf (voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de school)

Voorafgaand aan de intake kan een EVC-traject worden afgenomen.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam